Ter Apel ’96 beleeft kansloze middag tegen HODO

ta-96Ondanks dat Ter Apel ’96 tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog volledig in de wedstrijd zat, speelde de ploeg een nagenoeg kansloze wedstrijd. Op alle vlakken werd de ploeg afgetroefd door HODO. Waar de Ter Apelers tot de laatste wedstrijd zullen moeten strijden voor lijfsbehoud is HODO bezig aan een sterke serie en behoudt het door de overwinning kans op de derde periode.

Excuus
HODO ging voortvarend van start en van meet af aan was duidelijk dat HODO over de betere ploeg beschikte. Ondanks dat de Ter Apelers als excuus kunnen aandienen dat er wederom een groot aantal spelers werd gemist wegens blessures en schorsingen was de hoop vooraf toch wel dat het kwaliteitsverschil minder groot zou zijn dan zich gaandeweg liet blijken.

Bitter weinig
Na een kwartier spelen kwam HODO op een verdiende voorspong. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd op een mooie manier door Sander Hartman hard in de bovenhoek gekopt. Ook hierna bleef HODO de sterkste en behield het de volledige controle over de wedstrijd. Ter Apel ’96 wist hier bitter weinig tegenover te zetten. De ploeg had daarbij geluk dat de HODO voorwaartsen niet scherp waren in de afronding, er werden namelijk nog wel wat mogelijkheden gemist. Ter Apel ’96 wist de ruimte niet te vinden en kwam niet verder dan zoeken van de aanval middels lange ballen. Slechts eenmaal wist Ter Apel ’96 enigszins in de buurt van het doel te komen. Arjan Heeres zette goed door en zijn voorzet belandde via de doelman twee keer op de lat.

Beter in de wedstrijd
In de tweede helft loste Martijn Haan zijn broertje Marcel af. Aanvankelijk leek dit te werken en Ter Apel ’96 kwam wat beter in de wedstrijd, zonder overigens tot hele grote kansen te komen. De eerste kansen waren hiervoor wederom voor de ploeg uit Hollandscheveld. Hartmann wist van dichtbij het doel niet te treffen en Ruben de Haas zag zijn inzet via Ter Apel-doelman De Jonge tegen de paal belanden. Een kwartier voor het einde kwam dan toch de beslissing.

Beslissing
Ter Apel’96 kreeg een vrije bal, maar Marcel Mulder besloot te snel Martijn Haan in te spelen Onder druk besloot hij de bal weer terug te spelen naar Mulder maar ook hij werd onder druk gezet en verloor de bal aan Jesse de Haas. Deze kon alleen op het doel afgaan en ronde beheerst af: 0-2. Dat enkele minuten voor tijd de stand nog op 0-3 kwam door een fraaie goal van Kevin Vos was slechts voor de statistieken.