Musselkanaal met zevenklapper langs CEC

Wie afgelopen zondag de uitslagen in de derde klasse C heeft gezien, zal raar hebben opgekeken. De degradatiekraker tussen CEC en Musselkanaal eindigde namelijk in 1-7. Een ongekende uitslag voor de ploeg van Bernd van Bolhuis, dat een uiterst moeizaam seizoen beleeft. Hiermee pakten zij de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen en hopelijk geeft deze klinkende overwinning de groenhemden vertrouwen om het vege lijf nog te kunnen redden. 

“Tien, tien, tien” 
Op de overwinning van Musselkanaal viel, logischerwijs, niets af te dingen. De gasten waren veel beter dan CEC en speelden bovendien goed voetbal. Dit resulteerde na 19 minuten al in een 0-3 tussenstand en werd er op de tribune “tien, tien, tien” geroepen. Dit was achteraf niet eens onmogelijk geweest, maar met zeven goals zal Van Bolhuis ook zeker tevreden zijn geweest. Grote man bij Musselkanaal was Rick Berends, die drie keer het net wist te vinden.

Gedragen door de wind
De oefenmeester van Musselkanaal kon vanmiddag weer beschikken over een aantal spelers die de afgelopen weken afwezig waren, maar dit was voor hem geen aanleiding om de twee A-junioren Jorn Wiekens en Rolf Kaijser buiten de basis te laten.  En dit bleek een goede keus, want na drie minuten was Kaijser verantwoordelijk voor de 1-0. De middenvelder slingerde de bal ter hoogte van de dug-out van CEC richting de goal en mede gedragen door de wind zeilde deze bij de tweede paal binnen. 

Kunst en vliegwerk
Vlak daarna was het ook al bijna weer gelijk, maar was het keeper Arjan Scholte Aalbes die met kunst en vliegwerk de inzet van Tom Rengers kon keren. Vervolgens was het Musselkanaal dat de klok sloeg. Een lange bal van Scholte Aalbes belandde bij Rick Berends en zijn inzet werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Jordy Oost: 0-2. Musselkanaal ging vrolijk verder en nadat Kaijser met een vrije trap de lat raakte was het Rick Berends die zijn ploeg op een geruststellende 0-3 zette. De onvermoeibare aanvaller jaagde Tomas Been af en rondde vervolgens af. 

(Hatt)Rick Berends
In het tweede bedrijf was het zaak voor CEC om er nog wat van te maken. Dit lukte bijna door een inzet van Been, die zijn inzet op miraculeuze wijze van de lijn gehaald zag worden door Ruben Manning. En toen Berends na een uur spelen zijn tweede en Musselkanaals vierde treffer maakte was de wedstrijd gespeeld en CEC rijp voor de slacht. Wederom was het (Hatt)Rick Berends die met zijn derde van de middag de stand op 0-5 zette. 

Prachtige stiftbal
In de eindfase van deze degradatiekraker maakte Jordy Oost de 0-6 en bijna ook de 0-7, echter belandde deze laatste kans op de paal. Toch viel de zevende treffer alsnog. Gerwin Schmitz bewaarde het mooiste voor het laatst, want met een prachtige stiftbal liet hij keeper De Boer kansloos. Tom Rengers redde in de laatste minuten nog de eer voor CEC, door de eindstand op 1-7 te bepalen. Door deze klinkende overwinning is Musselkanaal in punten gelijk gekomen met CEC en spelen zij nog drie finales om directe degradatie te ontlopen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen onderuit in doelpuntrijk duel

Gasselternijveen heeft in de thuiswedstrijd tegen Witteveense Boys ’87 een nipte nederlaag geleden. De ...

Bareveld in wachtkamer na nederlaag tegen Zandhuizen

Bareveld zal moeten afwachten of het nog een kans krijgt om voor handhaving te ...