Robbert Mensinga schiet GKC langs Buinen

Robbert Mensinga heeft met twee treffers zijn ploeg GKC aan een zege geholpen in de derby tegen Buinen. Halverwege leidde Buinen, maar Mensinga boog deze achterstand eigenhandig om. Het scoreverloop deed het wedstrijdbeeld recht aan, want voor rust waren de betere kansen voor Buinen, maar GKC kwam in de tweede helft sterk terug. Al had het in de slotfase ook zo maar nog kunnen uitlopen op een gelijkspel, maar het lukte Buinen niet meer om nog een punt uit het vuur te slepen.

Tweede lijn
Op een zonovergoten sportpark ‘De Woerd’ begonnen de bezoekers  sterker dan de thuisploeg en dat leverde ook een overwicht op. Buinen werd terug gedrukt in de verdedigende stellingen door GKC, dat vroeg druk zette. Het leverde wel mogelijkheden op voor GKC, maar ondanks dat het veelal in de aanval was kon het niet echt gevaarlijk worden. Veelal waren het schoten uit de tweede lijn, waar Buinen-doelman Arjen Sijbring nauwelijks door in verlegenheid werd gebracht. Eén keer was Sijbring verslagen, maar stond het aluminium een goal in de weg.

Rustige De Boer
Gedurende de eerste helft kwam Buinen langzamerhand wel beter in de wedstrijd, maar dat het op voorsprong kwam, was toch enigszins verrassend te noemen. Het doelpunt van de jonge en rappe Chris de Boer kwam voort uit een uitstekende aanval. De jongeling bleef oog in oog met GKC-doelman Frank Poelman rustig en rondde bekwaam af. Enkele minuten later had de voorsprong verdubbeld moeten worden toen Nick Haandrikman voor Poelman opdook. De aanvaller liet het echter na om te scoren.

Gemiste kansen
De thuisploeg had gerust met een grotere voorsprong de pauze in kunnen gaan, maar het benutten van opgelegde kansen bleek een probleem. Zo brak Marcel Vedder door aan de rechterkant, maar ook hij was niet trefzeker. Tussendoor dwong Kolp met een aardige poging Sijbring nog tot een redding. In de slotminuten van de eerste helft kon Haandrikman opnieuw toeslaan, maar wederom faalde hij alleen voor doelman Poelman.

Goudhaantje Mensinga
Na rust trok GKC feller van leer en dat leverde al vroeg de gelijkmaker op. Uit een afgemeten voorzet vanaf de rechterflank knikte Mensinga fraai raak. Dat was het sein om door te drukken voor de bezoekers, die via Kolp dichtbij de voorsprong waren. De clubtopscorer had echter zijn dag niet, want hij zag Sijbring met behulp van de doelpaal een doelpunt voorkomen. Desondanks lukte het GKC wel om op voorsprong te komen. Harmen Pepping gaf een prima steekbal op Mensinga, die eerder bij de bal was dan doelman Sijbring. De aanvaller prikte de bal langs de goalie en de voorsprong voor de bezoekers was een feit.

Offensief
Buinen leek enigszins vermoeid, maar perste er in de slotfase toch nog een offensief uit. Een aantal hachelijke situaties voor het doel van GKC waren dan ook het gevolg. Met name uit standaardsituaties werd Buinen gevaarlijk en dat had zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren. In die slotfase was Arno Huizing tot tweemaal toe dichtbij de gelijkmaker. Helemaal vrijstaand had de middenvelder de bal voor het inkoppen, maar hij plaatste deze aan de verkeerde kant van de paal. Even later werd zijn inzet voor de doellijn weggehaald, waardoor GKC opgelucht adem kon halen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel grijpt laatste strohalm in derby tegen Stadskanaal

Het belang van de wedstrijd tussen Ter Apel en Stadskanaal was voorafgaand aan het ...

Sellingen verrast koploper Protos

Sellingen boekte een knappe zege bij Protos, de tweede overwinning op rij.

Sellingen legt Pekelder Boys over de knie

Als zoveel ploegen werden ook Sellingen en Pekelder Boys getroffen door leed dat ‘afgelasting’ ...