Alleen een wonder kan voorkomen dat de door SPW zo vurig gewenste promotie naar de vierde klasse er komt. Na talloze mislukte pogingen legden de Knoalsters in de uitwedstrijd tegen Bedum de basis voor een promotiefeestje: 0-4. En zeker op basis van de tweede helft was er op deze ruime overwinning helemaal niets af te dingen.

Offensief
Al in het eerste kwartier kwam SPW via Bram Poelman op voorsprong. Daarmee kregen de blauwhemden de beloning voor het offensief dat vanaf het eerste fluitsignaal op doelman Arjan Darwinkel afrolde. De Bedumers speelden afgelopen donderdag een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de vijfde klasse D en was hier duidelijk nog niet van hersteld: zowel fysiek als mentaal hakte de zure nederlaag (gelijkmaker diep in blessuretijd, nederlaag in de verlenging) er hard in. Kort nadat Poelman met een droog schot de score had geopend, kreeg Rodan Farrell een mooie kans op een tweede goal, maar zijn inzet rolde naast.

Benjamin Eling (8) en Rodan Farrell zijn blij met Bram Poelman…

Overeind blijven
Toch liet Bedum in de loop van de eerste helft zien dat het over wilskracht beschikt. Aan de hand Jesse Fokkema knokte de ploeg zich terug in de wedstrijd en kreeg het een aantal fraaie kansen op de gelijkmaker. Doelman Jeffrey de Jonge kon zich echter laten zien als betrouwbare doelman. En een gelukkige doelman, want ook het aluminium bracht redding. In het tweede deel van het eerste bedrijf wankelde SPW, maar de verdediging onder leiding van Nani Antonio bleef uiteindelijk overeind.

Verzet gebroken
Na de thee begon SPW opnieuw furieus. Renze Poortinga was met een schot uit de draai dicht bij een treffer, vlak voordat Rodan Farrell de score wèl verdubbelde. Benjamin Eling leek de bal te verspelen op de achterlijn, maar gaf niet op, waardoor hij zijn college-aanvaller de bal op een presenteerblaadje kon aanbieden. Het verzet van Bedum was hiermee gebroken en SPW kon de wedstrijd uitspelen én naar hartenlust aanvallen.

Uitblinker aan SPW-zijde: Erik Meijer…

Sterke rechterflank
Meer dan eens deed het dit over de rechtervleugel. De verdedigend nagenoeg foutloze William van der Sluis en de onvermoeibare Erik Meijer waren een plaag voor de Bedumers. Meijer ontwikkelde zich in de loop van de wedstrijd tot uitblinker, maar kon zijn sterke optreden niet bekronen met een treffer. Dit deed Jelmer Valk wel. De invaller scoorde in de blessuretijd met een bekeken schot en stond hierna ook nog aan de basis van de 0-4: een overtreding op Valk werd bestraft met een strafschop. Een klusje waar Rodan Farrell geen problemen mee had.

Promotie
Met deze ruime overwinning is de return in Stadskanaal verworden tot een formaliteit. En dus wacht voor SPW een rentree in de vierde klasse, een klasse die het in 1999 moest verlaten. En eerlijk is eerlijk: na een seizoen waarin (tot nu toe) geen enkele nederlaag werd geleden, is promotie de enige juiste afsluiting.

Invaller Jelmer Valk (9) drukte zijn stempel…