Overzicht zaterdag 5e klasse F: Grote zeges voor Damacota en SETA, Scheemda wint topper

Scheemda won de topper van VVS, SETA blijft bij en Damacota haalde stevig uit.

SC Scheemda – VVS Oostwold: 3-1

Scheemda heeft de topper en derby tegen VVS Oostwold met 3-1 weten te winnen. Daarmee is de titelrace in 5F voorlopig teruggebracht tot twee ploegen. VVS had bij winst Scheemda voorbij kunnen gaan en mocht daaraan ook even ruiken. De bezoekers namen in de eerste helft de leiding via René Dijksterhuis, maar zagen Scheemda via Marvin Ab voor de pauze nog op gelijke hoogte komen. Na de pauze bleven de ploegen in evenwicht, waarna Scheemda rond de zeventigste minuut de voorsprong wist te bemachtigen. Niek Smit tekende voor de 2-1, waarna een kwartier voor tijd de beslissing viel. Ab scoorde zijn tweede van de middag, waardoor Scheemda de topper winnend afsloot: 3-1. Scheemda blijft daardoor samen met SETA koploper, VVS volgt op vijf punten achterstand.

Westerlee – SETA: 2-6

SETA verslikte zich dit keer niet in Westerlee. De ploeg uit Musselkanaal ging voor de winterstop in eigen huis nog met 0-2 onderuit tegen Westerlee, maar liet het dit keer niet zover komen. Hoewel het in de eerste helft niet gemakkelijk ging, leidde SETA bij rust wel met een 1-2 voorsprong via een eigen doelpunt en een goal van Denny Feiken. In de tweede helft ging het makkelijker voor de bezoekers, die uiteindelijk een ruime 2-6 overwinning boekten. Jos de Boer (2x), Jeroen Buurke en Denny Feiken scoorden in de tweede helft voor de gasten.

Damacota – Oldambtster Boys: 8-1

Damacota kende in eigen huis geen enkele moeite met hekkensluiter Oldambtster Boys. Aaron Meijerhof had het grootste aandeel in de zege met drie treffers. Martin Pinkster en Lars Horlings wisten beiden tweemaal het net te vinden. Arnoud Veldkamp nam de andere treffer voor zijn rekening. Damacota blijft door de overwinning op de vijfde plaats staan.

Wagenborger Boys – BATO: 1-3

BATO boekte een regelmatige 1-3 overwinning bij Wagenborger Boys. Via twee goals van Robbert Wester en een doelpunt van Jens Wind gingen de drie punten mee terug naar Winschoten. BATO blijft door de zege op de zesde plaats staan.

Meeden – ZNC: 4-1

Meeden boekte in eigen huis een ruime 4-1 overwinning op ZNC. De overwinning kwam pas na rust tot stand. Tot aan de pauze lukte het beide ploegen niet om te scoren. De thuisploeg brak de ban uit een gemakkelijk gegeven strafschop, die werd benut door Dennis Nagel. Een minuut later knikte Jay van Weerden raak uit een voorzet van Nagel. Een kwartier voor tijd gooide Van Weerden definitief de wedstrijd in het slot. In blessuretijd redde Sven Niemeijer nog de eer voor de gasten, maar uiteindelijk was het slotakkoord voor Van Weerden die nogmaals scoorde en daarmee een hattrick noteerde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS bewijst zichzelf slechte dienst

SJS heeft zich zaterdag een slechte dienst bewezen. Op voorhand gingen de blauwhemden voor ...

Westerwolde hervat competitie met gelijkspel tegen Groninger Boys

Westerwolde en Groninger Boys moesten zondagmiddag beiden genoegen nemen met een punt.