Stadskanaal verrast eersteklasser SVBO

SC StadskanaalNa oefenwedstrijden tegen een Turkse vierde-divisionist en derdeklasser Bellingwolde kwam afgelopen zondag eersteklasser SVBO naar Sportpark “Het Pagedal”. Op voorhand werd de wedstrijd gezien als een goede test om te kijken hoe sterk de Knoalsters nu daadwerkelijk zijn. Dit was na negentig minuten duidelijk met een 4-2 stand op het scorebord, waarbij Stadskanaal eigenlijk nog te weinig scoorde.

Goed voetbal
Stadskanaal begon met A-junior Bryan Anandakumar in de basis en ook Hidde-Jan Hidding stond na enkele maanden blessureleed weer binnen de lijnen. De blauwhemden namen al vanaf het begin het initiatief, lieten goed voetbal zien en de wedstrijd speelde zich voor het grootste gedeelte af op de helft van SVBO. Van achteruit werd er goed gevoetbald en het middenveld met Hidde-Jan Hidding, Martijn van der Goot en Robert Oosting voetbalde alsof ze al jaren samen speelden. Stadskanaal benutte veel de zijkanten en met Rodney Romney en Sten Vos leverde dit aardig wat gevaar op. Echter waren de kansen aan Oosting en Tristan Rotman de eerste helft niet besteed. SVBO toonde zich meer trefzeker en kwam na een half uur op voorsprong. Zij hadden hierbij wel wat hulp nodig van de keeper van Stadskanaal die een bal wilde wegtrappen en deze de lucht in schoot. Een aanvaller van SVBO kopte deze vanuit de lucht over de keeper heen en het stond 0-1. Een paar minuten later was het echter alweer gelijk door Dennie Feiken, die na een goede voorzet van Oosting de 1-1 tegen de touwen kopte. Toch gingen de blauwhemden met een achterstand de rust in, doordat SVBO na slecht uitverdedigen de 1-2 wist te maken.

Hidde-Jan Hidding maakte zijn rentree na maanden blessureleed...
Hidde-Jan Hidding maakte zijn rentree na maanden blessureleed…

Binnenkant paal
In de rust bleef Dennie Feiken achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ron Lohuis. Ook Romney ging douchen: hij werd vervangen door Jeffrey Bakker. Opnieuw was Stadskanaal heer en meester en was het wachten op de gelijkmaker. Deze kwam na twintig minuten in de tweede helft en kwam op naam van Tristan Rotman die een voorzet van opnieuw Oosting binnen kopte. Na een half uur in de tweede helft kwam Stadskanaal eindelijk op voorsprong. Sten Vos, die een puike wedstrijd speelde, stoomde vanaf de middellijn op en hoewel Tristan Rotman vrij stond voor de goal ging hij voor eigen succes. Dit was geen verkeerde keuze, want via de binnenkant van de paal maakte Vos 3-2. Ondertussen maakte de goed spelende Hidding plaats voor A-junior Marco Boskers en SVBO gaf steeds meer ruimte weg, in de hoop op een gelijkmaker. Hierdoor kregen de blauwhemden nog veel meer grote kansen. Zo spatte een schot van Vos uiteen op het aluminium, een schot van Van der Goot ging maar net over en Oosting vond de keeper op z’n pad. Uiteindelijk bepaalde Tristan Rotman de eindstand op 4-2 en lijkt Stadskanaal klaar voor de herstart van de competitie, volgende week zondag thuis tegen KSC.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

WVV zaterdag bekert verder na zege op Helpman

WVV zaterdag won ook van Helpman en sloot daardoor het bekertoernooi ongeslagen af als ...

Samenvatting: Sellingen en Helpman in evenwicht

Sellingen en Helpman hielden elkaar zondag in evenwicht, een samenvatting van het duel.

TEVV voert de druk op Germanicus op

TEVV, de nummer twee op de ranglijst, had heel veel moeite om de punten ...