Valthermond en Nieuw-Buinen gebaat bij overwinning

Morgenavond staat er een mooie bekerontmoeting op het programma, namelijk de Kanaalstreek-derby tussen Valthermond en Nieuw Buinen. Voor tweedeklasser Valthermond staat de volgende ronde nog op het spel, terwijl eersteklasser Nieuw Buinen al uitgeschakeld is. Uiteraard willen beide ploegen niet verliezen en voor de nieuwkomers Sven Jaegers en Ezra Abbas is het een mooie gelegenheid om zich te bewijzen richting de start van de competitie.

Goed opgevangen

Jaegers maakte afgelopen zomer de overstap van Onstwedder Boys naar ‘De Meent’, waar hij de uitdaging vond die hij zocht. Een goede keuze, tot dusver: “Het bevalt me heel goed. Ik ben goed opgevangen en heb het erg naar m’n zin!” De jonge verdediger speelde tot op heden alle wedstrijden mee, op één helft na. Of dit een garantie is voor een basisplaats is nog de vraag, maar Jaegers is positief: “Ik heb mezelf goed laten zien, al kan het altijd beter. Ik weet dat ik het kan, maar ik moet het zelf wel laten zien!”

Warme club

Voor Ezra Abbas, die van Wedde overkwam naar Nieuw Buinen, verliep de voorbereiding minder vlekkeloos. Hij begon met zeventig minuten in de oefenwedstrijd tegen Hoogezand, maar raakte daarna geblesseerd. Ondanks dat is ook Abbas positief gestemd: “Soms is het tactisch nog wat lastig, maar de minuten die ik heb gespeeld als spits ging het voor mijn gevoel wel lekker! Verder bevalt het me heel goed bij Nieuw Buinen, het is een hele warme club.”

Nooit verzaken

Wat betreft de resultaten in de beker zullen beide spelers minder tevreden zijn. Daarom komt deze derby, de laatste test voor de competitie, op een prettig moment. Jaegers: “Wij zullen het lastig krijgen, maar we gaan vol voor de winst. Hopelijk met goed voetbal.” Het gehavende Nieuw Buinen, dat onder andere de gebroeders Hateboer en Robert Hamming mist, kan ook wel een overwinning gebruiken. “Dat zou goed voor de moraal zijn”, zegt Abbas. “In een derby mag je nooit verzaken, ook niet als het nergens meer om gaat.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rik Bos: “Ik hoef niet zo nodig twintig goals te maken”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Jeroen Wiegman: “SPW gaat voor snelle terugkeer naar 3e klasse”

SPW-trainer Jeroen Wiegman hoopt komend seizoen weer te kunnen promoveren met SPW.