Rik Bos: “Ik hoef niet zo nodig twintig goals te maken”

SellingenIJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 en 25 januari aan de tweede helft van het seizoen. Voor FC Kanaalstreek reden genoeg om samen met een aantal spelers en trainers nog even terug te blikken op het eerste deel van het seizoen. Maar uiteraard is de blik vooral op de toekomst gericht: wat gaat de rest van deze voetbaljaargang de verschillende teams brengen? 

Helemaal tevreden tevreden over de eerste seizoenshelft in vijfdeklasser Sellingen niet. En dat is op zichzelf niet onterecht, want hoewel de selectie van Arend Scholtens een kwaliteits-impuls van jewelste kreeg met onder andere de komst van Erik-Jan Veerbeek staat de ploeg slechts zesde. Aanvaller Rik Bos over de prestaties tot nu toe: “Koploper Bareveld is nog niet uit beeld, maar tot nu toe hebben we in de wedstrijden tegen de hoger geklasseerde ploegen slecht gepresteerd. Dat zal dus echt beter moeten!”

Rik Bos...
Rik Bos…

Leren
En dus zal Sellingen wat de 25-jarige speler betreft moeten leren van fouten die gemaakt worden: “We hebben goede wedstrijden gespeeld, waarin we de wedstrijd vroeg op slot hebben gegooid, maar we verloren ook wedstrijden waarin we toch minimaal een punt en misschien wel meer hadden moeten hebben. Willen we meedoen om de bovenste plaats, dan mag ons dat niet meer gebeuren.” Overigens is Bos ook een ‘nieuw’ gezicht bij de zwart-gelen. Vorig seizoen maakte hij een uitstapje naar Titan, maar met drie goals en een degradatie bleek dat niet een onverdeeld succes. 

Scoren
Bij Sellingen gaat het wat dat betreft een stuk beter: “Ja, dat klopt. Tot nu toe sta ik op tien goals. Mijn record staat op zeventien doelpunten in één seizoen. Natuurlijk zou het mooi zijn om dat record te verbreken, maar het is niet een doel op zich. Ik ben niet een man die ten koste van alles twintig streepjes achter zijn naam wil hebben. Een assist is voor mij net zo veel waard!” En daarmee toont Bos zich een echte teamspeler. Zijn ambitie voor de tweede seizoenshelft onderstreept dat nogmaals: “We hebben alles nog in eigen hand, dus we zullen zeker lang meestrijden om het kampioenschap. Als collectief moeten we hier voor willen gaan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Muhammed Yüksel: “Çocukluk rüya gerçek!”

Yıllardır Muhammed Yüksel onun futbol rüyadan sonra kovaladı. Nieuw Buinen için geçen sezon oynanan ...

Marnick Klamer: “Alleen de drie punten tellen tegen Gieterveen.”

Sellingen-doelman Marnick Klamer wil de nacompetitie halen met Sellingen en wil winnen van Gieterveen.

Marko Mihalj gelooft in ‘de kracht van Geert’

Ondanks dat NWVV niet geweldig speelde, wonnen de Nieuw-Weerdingers wel met 1-2 van GVAV-Rapiditas. ...