Borger rekent in half uur af met CSVC

Borger is de competitie goed begonnen met een 3-0 overwinning op CSVC. De eindstand stond al na een half uur spelen al op het scorebord. Als Borger nog wat effectiever was omgesprongen met de geboden kansen, dan had het ruimer kunnen winnen.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Foto’s: Andries Middelbos

Ruimte in de rug

De gasten kozen voor een behoorlijk aanvallend concept en hadden bij tijd en wijle maar twee spelers in de laatste linie. En juist dat was precies wat Borger wilde. Voorin was Borger namelijk continu sneller en sterker dan de defensie van de Coevordenaren, die met heel veel ruimte in de rug speelden.

Bepalende Stevens

Borger had al vroeg op 1-0 kunnen staan. Albert Stevens ging op vrije doortocht richting het doel van CSVC, maar zag zijn kompaan Luuk Kenter over het hoofd. In plaats van de bal af te leggen schoot de aanvaller het leder tegen de buitenkant van de paal. Stevens maakte het even later echter wel goed door alsnog de 1-0 te maken en was tevens verantwoordelijk voor de 2-0.

Weelde

Een prettige weelde voor Borger, dat binnen het half uur zelfs op 3-0 kwam en ditmaal kwam de treffer op naam van Kenter. Die liet zijn directe tegenstander weer eens zijn hielen zien om vervolgens beheerst af te ronden. De bezoekers hadden daarna wel veelal de bal, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Ging er al eens een bal over de defensie heen, dan kon doelman Edwin Haandrikman de situatie oplossen.

Wedstrijd gespeeld

Met de 3-0 stand was de wedstrijd feitelijk gespeeld en dus was het zaak voor Borger om de voorsprong te consolideren. Het spelbeeld na rust veranderde dan ook niet, waarbij de thuisploeg rustig achterover bleef leunen en CSVC zich stuk liep op de groen-witte vesting. Sterker, de betere kansen waren voor Borger, maar onder andere Kenter en Mark Meinema wisten het doel niet meer te vinden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys verliest titelduel van RWF

Onstwedder Boys heeft de titelkraker tegen RWF verloren, waardoor de titelstrijd weer helemaal open ...

Winnend Valthermond laat publiek lang in spanning

Valthermond had het duel eerder kunnen beslissen, maar won uiteindelijk wel van FC Assen.