Westerwolde in extremis langs Gieterveen

Na bijna honderd minuten voetbal op sportpark ‘De Barlage’ stapte Westerwolde uiteindelijk als winnaar van het veld, ten koste van Kanaalstreek-genoot Gieterveen. De gevierde man was de pas zestien-jarige René van der Laan, die ver in blessuretijd voor de beslissende 3-2 tekende.

Bovenliggende ploeg

Het eerste half uur van de wedstrijd was Gieterveen de bovenliggende ploeg. Keer op keer troefden de spelers van trainer Jordi Nijgh hun tegenstanders af. Tot de dertigste minuut. Met een prima pass werd René van der Laan op rechts de diepte in gestuurd en op zijn beurt zag hij bij de tweede paal de ongedekt staande Jeremy Hekman. Met een goede schuiver verschalkte deze na een prima aanval de doelman van Gieterveen: 1-0.

Op en neer

Gedurende het restant van de eerste helft golfde het spel op en neer, maar tot echt grote kansen leidde dit voor beide partijen niet meer, behalve voor Rideon de Vries van Gieterveen. Voor open doel schoof hij de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Ramcharan is los

In het eerste kwartier na de thee kreeg de thuisploeg een aantal mooie kansen om de voorsprong uit te bouwen. En waar dit niet lukte, pakte Gieterveen de kans om de wedstrijd om te draaien. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde aanvalsleider Bidjoy Ramcharan zijn eerste goals van het seizoen: 1-2. Een flater in de defensie van de groenen hielp Westerwolde echter weer in het zadel.

Goudhaan Van der Laan

Bij het terug koppen van de bal werd doelman Lugtenborg niet bereikt, maar werd Martin Boer in de gelegenheid gesteld om de bal in het verlaten doel te schuiven. In de resterende speeltijd streden beide ploegen voor de overwinning. Uiteindelijk bleek voorbereidend werk van Merijn te Velde in combinatie met het doeltreffende koppen van René van der Laan beslissend: 3-2.