Gisteravond mocht SJS haar geluk beproeven in Oldehove. Op bezoek bij OKVC deden de Knoalsters goede zaken door dik verdiend met 1-3 te winnen. Topscorer Jan Springer was twee keer trefzeker en bracht zijn totaal daarmee op 21.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Brigitte de Wijk

Snelle voorsprong

Gesteund door een handvol supporters begon SJS scherp en dit resulteerde al na drie minuten in de 0-1. Rick Breedveld twijfelde niet en schoot een afgeslagen bal knap binnen. Gesteund door deze voorsprong beloofde het een mooie avond te worden voor de gasten.

Moeilijk te bespelen

Naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat het veld steeds moeilijker te bespelen werd. De regen viel gestaag uit de hemel en het natte, te lange gras weerhield beide ploegen van goed combinatievoetbal. SJS probeerde dat zeker wel, maar met name de eindpass kwam niet goed aan. OKVC daarentegen hanteerde veelal de lange bal, maar werd daaruit nauwelijks gevaarlijk. De vroege voorsprong bleef daarom lang op het scorebord staan.

Heerlijke tweede goal

Toch scoorde SJS voor rust een heerlijke tweede goal. Ronald Zuidema zag Jan Springer diep gaan en gaf een uitstekende dieptebal waar Springer alleen maar met zijn hoofd tegenaan hoefde te lopen. De bal spatte in de linkerkruising tegen het net: 0-2. Een verdiende voorsprong vlak voor rust.

Spanning terug

Het spel was in het begin van de tweede helft rommelig en zowel OKVC als SJS had moeite om fatsoenlijke aanvallen op te zetten. Toch werd de spanning na ongeveer een uur spelen teruggebracht door OKVC. Doelman Rozema verkeek zich op een boogbal, die zo maar in het doel van SJS plofte: 1-2.

Gelijk op

Hierna ging het duel gelijk op. SJS speelde slordig, maar OKVC was niet bij machte om een licht overwicht om te zetten in doelpunten. Een aantal pogingen vloog voor het doel van SJS langs, maar heel spannend werd dit allemaal niet. Toch was alles dat SJS een warm hart toedraagt er niet op gerust.

In de luren

Matthies Feiken en Roy Breedveld waren inmiddels in de ploeg gekomen voor respectievelijk Kelvin Oosting en Peter Orsel. Met drie spitsen wisselde trainer Halmingh juist aanvallend. Doordat OKVC meer ruimte weggaf, kreeg SJS de mogelijkheid om de verdiende 1-3 tegen de touwen te schieten. Na goed doorzetten van Feiken kwam Jan Springer binnen de zestien in balbezit. Met twee knappe kapbewegingen legde hij zijn tegenstander in de luren en schoot beheerst met de verlossende treffer binnen.