EEC flink onderuit tegen KSC

Heel lang wist EEC het koploper KSC moeilijk te maken. Omdat de marge namelijk geruime tijd slechts één treffer bleef, hielden de Eesenaren hoop op een resultaat. Toen de bal voor de tweede keer in het blauw-witte doel lag, was het verzet echter gebroken en kon KSC ver weg lopen: 0-6.

Veel energie

In de eerste helft wisten de gastheren KSC lang van het scoren af te houden: vijf minuten voordat de thee werd genuttigd slechtte Björn Philips de Eeser muur.Overigens had EEC via Mark Wanders op voorsprong kunnen komen, maar oog in oog met de goalie van KSC miste hij. Door hard te werken en als collectief veel energie in de wedstrijd te leggen kon de ploeg van Harjo van der Valle het vervolgens tot het uur volhouden.

Verzet gebroken

Want nadat John Borsboom de 0-2 op de borden had gezet, was het verzet bij de thuisploeg gebroken. Dat de koploper uiteindelijk uitliep tot 0-6 was op basis van het wedstrijdbeeld niet onverdiend, maar deed de inzet van EEC geen recht. Ondanks de nederlaag blijft EEC op een verdienstelijke vierde plaats staan in 5F.