SJS bekert verder ten koste van VVS

SJS heeft in de eerste ronde van de knock-outfase van het bekertoernooi afgerekend met vijfdeklasser VVS. Na een droomstart gingen de Knoalsters met een ruime voorsprong aan de thee. In het tweede bedrijf deed SJS het rustig aan, waardoor VVS de score een beter aanzien gaf: 5-3.

Bliksemstart

De openingsfase was van beide kansen, het was SJS dat na ruim vijf minuten voor het eerst gevaarlijk werd. Het leverde meteen een treffer op: Jan Springer schoof de bal in de verre hoek. Na een kans voor VVS, maakte Peter Orsel er na tien minuten 2-0 van. Gerben Sieders maakte de bliksemstart compleet, door na een kwartier 3-0 op de borden te zetten.

Tempo omhoog

Na een half uur deed VVS iets terug, toen een vrije trap langs doelman Zuur in het doel vloog. Voor SJS het teken om het tempo weer op te voeren. Dit zorgde er snel voor dat het klasseverschil ook in de score tot uiting kwam: Jans Springer tekende met zijn tweede van de middag voor de 4-1 ruststand.

Slordig

In de tweede helft spaarde SJS krachten en leunde het op de ruime voorsprong. Het kwam het spelniveau niet ten goede en door het slordige spel van de formatie van trainer Halmingh kwam VVS terug tot 4-2. Invaller Matthies Feiken scoorde een kwartier voor het einde van de wedstrijd de 5-2, waarna SJS de teugels opnieuw liet vieren. VVS bepaalde de eindstand op 5-3, SJS bekert verder.