De voetbalsupporters in Tweede-Exloërmond zien weer een vertrouwd beeld op de zondagmiddag: drie punten op sportpark ‘De Treffer’. Na de successen van TEVV in de laatste jaren is het nu de beurt aan de onlangs opgerichte club De Treffer ’16, dat na zeven wedstrijden aan kop gaat in de vijfde klasse F. Belangrijke man bij de blauw-zwarten is Marco Windt. De snelle aanvaller scoorde tot op heden al negen keer. 

Marco Windt (links) in actie tegen WKE ’16.

Nodige onrust

Het oprichten de nieuwe club zorgde voor de nodige onrust in Tweede-Exloërmond. Zij zou het roemruchte TEVV gaan vervangen, echter is dit niet het geval aangezien laatstgenoemde nog wel bestaat maar niet speelt in competitieverband. Marco Windt speelde in verleden voornamelijk in het tweede elftal bij TEVV en speelt nu dus in het vlaggenschip van De Treffer ’16. Met alle randzaken houdt hij zich niet bezig: “Ik bemoei me er niet mee. Ik ben er om te voetballen en dat doe ik met plezier!”

Opstarten en wennen

De Treffer ’16 gaat nu dus aan kop, terwijl men vorig seizoen nog eindigde als voorlaatste. Net boven de destijds ‘slechtste club van Drenthe’: Buinerveen. Windt heeft wel een verklaring voor het huidige succes: “Vorig seizoen moesten we nog opstarten en wennen, als nieuwe vereniging. Daarnaast hebben we er een aantal versterkingen bij gekregen.” Ondanks de goede resultaten denkt de linksbuiten nog niet aan het kampioenschap: “Ik denk dat we bij de eerste vier gaan eindigen. Het is nog te vroeg om aan de titel te denken.”

Twintig doelpunten

Zelf heeft de 32-jarige Windt een groot aandeel in de tot nu behaalde punten (18). Met zijn snelheid bezorgt hij menig defensie een moeilijke middag, zo blijkt ook uit de negen doelpunten die hij maakte. “Mijn snelheid en scorend vermogen zijn mijn kwaliteiten. Wanneer we zo doorgaan dan denk ik dat ik de twintig goals moet kunnen halen dit seizoen.” Komend weekend wacht De Treffer de lastige thuiswedstrijd tegen nummer vijf VIOS, met voor de Mondkers hopelijk weer een trefzekere Marco Windt en drie punten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like