Renze Poortinga: “SPW is het aan zijn stand verplicht om van Gieterveen te winnen.”

Renze Poortinga ziet SPW zondag van Gieterveen winnen.

Met een huidige elfde plaats is het wisselvalligheid troef bij SPW. Personele problemen zorgen voor de nodige wisselingen binnen het elftal van Rik Udema. Hoewel Renze Poortinga daarnaast nog wat oorzaken aanstipt, hoeft SPW volgens hem zeker niet te vrezen voor degradatie.

“Er zijn momenteel twee dingen waar we tegenaan lopen; we hebben moeite met het maken van goals en we geven ze af en toe te gemakkelijk weg. Ik denk dat we met het vertrek van Jelmer Valk echt wat hebben ingeleverd voorin en de goals die we te makkelijk weggeven zijn te wijten aan persoonlijke fouten en het feit dat we als ploeg niet goed staan. Helaas hebben we ook te maken met veel blessures en dus ook veel wisselingen binnen het elftal.”

Veldspel is goed

“Ik ben van mening dat we het te makkelijk weggeven van goals in de tweede seizoenshelft wel op gaan lossen.” In combinatie met de positieve punten bij SPW zal dit moeten leiden tot een zorgeloos seizoen. “Ons veldspel is bij tijd en wijle erg goed. Als je dat vergelijkt met de ploegen die vlak bij ons op de ranglijst staan, denk ik dat wij een stuk beter zijn. Dat zou hoop moeten geven voor de tweede seizoenshelft.”

Duidelijke taal van de 21-jarige Poortinga, die zelf ook niet gevrijwaard van blessures is gebleven en derhalve nog niet gelukkig is met zijn inbreng. “Ik ben nog niet tevreden, want ik heb helaas zelf ook last van blessures. Zo ben ik na een jaar net terug van een knieblessure en nu heb ik te maken met een liesblessure die ik afgelopen zondag heb opgelopen. Daar kan ik zelf weinig aan doen, maar nog niet tevreden dus.”

Rooskleurige toekomst

Gevraagd naar de toekomst van SPW is Poortinga louter positief: “de toekomst van SPW is rooskleurig! Ze hebben de stap van de vijfde naar de vierde klasse gemaakt en er is veel beweging binnen de club. Met Luc Overdiep, Julian Buist, Verron Vroom en nog een aantal hebben we getalenteerde jongens in huis die de vierde klasse gemakkelijk aan zouden moeten kunnen. Mijn verwachtingen zijn dan ook dat een groot aantal jongens van O19 doorschuift naar het eerste en SPW uiteindelijk naar de derde klassen zullen brengen.”

Kaarten zijn geschud

Dit seizoen dus eerst zaak om in de vierde klasse te blijven. De verdediger toont zich realistisch en vermoedt dat de kaarten in de vierde klasse D al redelijk zijn geschud. “Naar mijn mening wordt HOC kampioen en degradeert Amboina. Verder vond ik de start van Wedde onder Meijerman verrassend en denk ik dat Gasselternijveen te laag staat. Daar spelen twee van mijn beste vrienden, dus daar kijk ik ook met een schuin oog naar. Onze eigen kansen zijn eigenlijk vrij eenvoudig in te schatten. Kampioen zullen we niet meer worden, degradatie moeten we voorkomen en dat zal ons ook makkelijk lukken. Ik denk dat we ons moeten richten op plek 5 tot en met 8.”

Zondag gaat SPW op bezoek bij Gieterveen. Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst, valt Poortinga terug op de ontmoetingen van vorig seizoen. “Vorig seizoen hebben we beide keren gewonnen van Gieterveen, dus het is een graag geziene tegenstander. Toch zal het hoe dan ook een lastige wedstrijd worden. Met Jordi Nijgh hebben zij een goede trainer in huis, maar ze staan niet voor niets op de één na laatste plek. We zijn het aan de stand verplicht om te winnen en dat zullen we dan ook doen. Zondag drie punten dus!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

“Handhaving vieren we als een promotie!”

Hoewel het verstokte supporters van Gasselternijveen nog scherp voor ogen zal staan, is het ...

Harm-Jan Moesker kijkt uit naar WKE ’16

In 2009 promoveerde Titan onder leiding van Geert Aalderink naar de eerste klasse. Het ...

Buinen wil feest van jarig Buinerveen verstoren

Met één schamel punt uit 19 wedstrijden is Buinerveen momenteel de op één na ...