VKW brengt Valthermond de eerste nederlaag toe

Onder applaus verlieten de VKW spelers het veld. De koploper was zojuist met 2-1 verslagen. Dat kon het Borker publiek waarderen en dat liet het blijken ook. Terecht. Geen moment kon Valthermond aanspraak maken op een punt, laat staan een overwinning.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Gedaan met de pret

Het was de afgelopen twee weken allemaal hosanna op sportpark De Meent. De eerste periode gehaald, koploper en nog steeds ongeslagen: de koek kon niet op voor Valthermond. Op bezoek in Westerbork was het echter gedaan met de pret. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Beijert was het VKW wat de klok sloeg.

Regende kansen

De Valthermondse defensie kreeg gedurende negentig minuten geen enkele vat op het Borker aanvalskoppel Nijstad/Willems en het regende kansen voor de thuisploeg. Al in de vierde minuut moest doelman Erwin Timmer handelend optreden bij een inzet van Frits Nijstad. Valthermond antwoordde nog met een schot naast van Demy te Velde, maar daarna was het weer alle hens aan dek voor Timmer.

Willems schiet raak

De goalie bleef overeind op pogingen van Frank Giesselbach en Anjo Willems. Beide keren was Nijstad de aangever. VKW doelman Martijn Mulder viste een schuiver van Edwin Drenth uit de hoek. Nadat Nijstad nog eens het doel te hoog zocht en Timmer een kopbal van Willems onschadelijk maakte, was het dan eindelijk wel raak voor de thuisploeg. Demy te Velde schoof de bal pardoes in de voeten van Frits Nijstad en diens maatje Willems schoot raak.

Van de lijn

Na de pauze bleef VKW grossieren in het missen van de mooiste mogelijkheden. Met name Nijstad was bepaald ongelukkig in de afronding. Jesper de Graaf haalde een kopbal van de aanvaller van de lijn en direct daarop schoof Nijstad de bal vanaf vijf meter naast het domein van Timmer. Zoals zo vaak valt de goal dan aan de andere kant.

Foutenfestival

Edwin Drenth pikte een lange trap van achteruit op en schoot knap raak, Valthermond even hoop gevend om met minimale schade uit de strijd te kunnen komen. Die hoop werd door Anjo Willems weer de grond ingeboord. De man of the match strafte een foutenfestival aan Valthermond zijde koeltjes af, daarmee de drie punten bezorgend bij de ploeg die daar ook recht op had.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal en Ter Apel stellen teleur

In de derde klasse D probeert Musselkanaal de jagende horde die ‘middenmoot’ heet achter ...

Gieten lijkt niet te stoppen

Gieten is de laatste weken niet te stoppen. De rood-witten lijken hard op weg ...

GKC vergeet zichzelf te belonen in Roswinkel

Na drie wedstrijden zonder nederlaag moest GKC afgelopen weekend haar meerdere erkennen in Sp. ...