Een slechte openingsfase heeft HOC de kop gekost op sportpark ‘Grote Geert’. In de wedstrijd tegen koplopers WKE ’16 keek de ploeg van Jans Spiegelaar na tien minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. De marge werd nog verkleind, maar een resultaat zet er niet meer in.

Slecht begin

Daarmee lopen de geel-zwarten dus schade op in de strijd om het kampioenschap van de vierde klasse D. Aan de openingstreffer van Ferdy Poelman zat een luchtje van buitenspel, maar de arbiter van dienst nam het signaal van zijn assistent niet over. In eerste instantie wist Marnick Nieborg nog redding te brengen, maar de rebound van Poelman was hem te machtig.

Verzorgd spel

Enigszins gelukkig wist Jozef Brink amper vijf minuten later de tweede Emmer treffer te maken, waardoor HOC aan zet was. Het initiatief werd overgenomen van de thuisploeg en een kopbal van Mark van Bergen werd omgezet in een treffer. Na de thee drong HOC aan, maar het goed verzorgde aanvalsspel werd niet beloond met treffers en een resultaat, mede door goed keeperswerk van Wim Kok.