Onstwedder Boys kan het tij nog niet keren

Onstwedder BoysOnstwedder Boys speelde zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd tegen Veenhuizen. Dit bood kansen,m want de uitwedstrijd was nog in een 0-0 gelijkspel geëindigd. Na een redelijke eerste helft van de Boys, bleek Veenhuizen in de tweede helft de beter voetballende ploeg en zo won de ploeg uit Drenthe uiteindelijk met 1-3. Door dit resultaat blijft Onstwedder Boys op de voorlaatste plaats staan in de derde klasse D.

Onder druk
Veenhuizen begon op De Boskamp goed aan de wedstrijd en kreeg na twaalf minuten spelen de eerste mogelijkheid: Mark Rozema tikte een voorzet net naast het doel van Rein Koudstaal. Even later kwam Onstwedder Boys goed weg, toen Veenhuizen in de 16-meter van de Boys tot drie keer toe mogelijkheid kreeg de score te openen. Met enig geluk bleef de verdediging van de ploeg van Fokke de Jonge echter op de been. Na twintig minuten spelen kreeg Gerko Scheper een goede mogelijkheid. Hij ging op rechts goed door, maar schoot net naast.

0
Het doel van Onstwedder Boys werd regelmatig belaagd…

Eigen goal
Na een half uur spelen kwam Veenhuizen goed weg. Robert de Vries leek alleen door te kunnen gaan, maar werd onderuit getrokken door een verdediger van Veenhuizen. Waar een rode kaart op zijn plaats was, gaf scheidsrechter Scholtens uit Sellingen een gele kaart. De vrije trap werd door Elmar Bijl goed ingeschoten, maar keeper Auwen van Veenhuizen wist de bal nog net naast het doel te tikken. Even later was het aan de andere kant wel raak: een voorzet van Robert Elsinga werd door Gerbrand Spaans ongelukkig in het eigen doel gewerkt. De 0 -1 betekende tevens de ruststand.

Handsballen
Na vijf minuten in de tweede helft komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Scheidsrechter Scholtens constateerde een handsbal aan de kant van Veenhuizen, waarna Harm Visser de strafschop verzilverde. Even later werd een gevaarlijke vrije trap van Michiel Hoving van Veenhuizen door Rein Koudstaal onschadelijk gemaakt. Na een kwartier spelen een tweede handsbal in een strafschopgebied. Deze keer was het Gerben Meems, en dus mocht ook Veenhuizen vanaf elf meter aanleggen. Rein Koudstaal bleek kansloos: 1-2.

Cruciaal weekend
En toen Mark Rozema na zeventig minuten spelen van dichtbij een voorzet eenvoudig kon binnenschieten was de wedstrijd helemaal beslist. Robert de Vries kreeg in de slotfase nog een goede mogelijkheid, maar keeper Auwema wist de bal te keren. Zo kon Onstwedder Boys niet anders dan opnieuw een nederlaag incasseren. Volgende week treden de mannen van Fokke de Jonge aan tegen directe concurrent SCN. De Drenten hebben ook acht punten. Winst is noodzakelijk en dan moet men hopen op een buurdienst van SJS, dat aantreedt tegen nummer laatst SC Scheemda.

Bron: Onstwedde.info