Stadskanaal niet opgewassen tegen Dedemsvaart

SC Stadskanaal is tegen Dedemsvaart tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan gelopen. In een boeiende wedstrijd, met als inzet een toppositie in de tweede klasse L bleken de Knoalsters een maatje te klein: 1-4.

Elf keer Bakker

In de eerste helft golfde het spel op en een neer en boden de heren voetballers de toeschouwers een vermakelijke wedstrijd. Uiteindelijk wisten de bezoekers als eerste het net te vinden: Harold Koster wist na een kwartier Noah Schuurman nog van het scoren af te houden, enkele minuten later moest de goalie zijn meerdere erkennen in Danny Kuiper. Stadskanaal kroop niet in de schulp en op aangeven van Tristan Rotman tekende Jeffrey Bakker op koele wijze voor zijn elfde treffer van het seizoen: 1-1.

Meer grip

Na de pauze bleef het spannend, maar het was Dedemsvaart dat het beste van het spel had. Juist toen de Knoalsters iets meer grip op de wedstrijd kregen, sloegen de bezoekers toe: Noah Schuurman profiteerde van geknoei in de defensie van de blauwhemden en maakte de 1-2. Een minuut later had Schuurman opnieuw kunnen scoren, maar het vizier stond op dat moment niet zuiver afgesteld.

Koploper

In de slotfase drong Stadskanaal aan, waardoor het veel ruimte weggaf. Dedemsvaart wachtte haar kansen rustig af en probeerde via de omschakeling te profiteren. Uit een vrije trap deed Knol dit, waarna Noah Schuurman de eindstand op 1-4 bepaalde. SC Stadskanaal blijft, ondanks de nederlaag wel de trotse koploper in 2L.