Nieuw Buinen laat SVBO hard werken

Nieuw BuinenOp het eigen sportpark ‘Buunerdrome’, waar de voorjaarszon zich veelvuldig liet zien, heeft Nieuw Buinen een punt gepakt tegen koploper SVBO. In een gelijk opgaande wedstrijd had Nieuw Buinen kansen om vaker te scoren, maar mocht het uiteindelijk blij zijn dat Franck Middelkamp in de laatste minuten een inzet van de lijn haalde.

Treffer Meijers
In de eerste helft voetbalde Nieuw Buinen iets makkelijker dan SVBO en het verschil op de ranglijst was dan ook niet terug te zien op het speelveld. Onder aanvoering van de sterk spelende Robert Hamming dwong Nieuw Buinen een aantal mogelijkheden af, met de 1-0 van Tom Meijers tot gevolg. Na bijna een half uur spelen legde Samad Faraouni een vrije bal achter de verdediging waarna Meijers de bal in de hoek schoof. SVBO zette daar een aantal gevaarlijke corners tegenover, waarbij de oranje verdediging het continu moeilijk had met deze hoge inswingers. Een van deze inswingers zorgde in de laatste minuut van de eerste helft uiteindelijk ook voor de gelijkmaker. Mike Reuvers deed zijn oude ploeg pijn door de bal voor te geven en doordat zijn voorzet nog werd getoucheerd, belandde deze op het hoofd van Patrick Eberhard: 1-1.

Tom Meijers viert de 1-0 met zijn teamgenoten...
Tom Meijers viert de 1-0 met zijn teamgenoten…

Grote kans Bentum
De tweede helft was vergelijkbaar: kansen over en weer, maar nu was het SVBO dat een klein overwicht had. Vooral de backs van Nieuw Buinen hadden het af en toe lastig met de rappe buitenspelers van SVBO. Na iets meer dan een uur spelen moest Robert Tieks een bal van de lijn halen, terwijl Arnoud Bentum aan de andere zijde twee grote kansen had om Nieuw Buinen op voorsprong te zetten. Vooral de tweede, in de slotfase van de wedstrijd kwam Bentum één op één met de keeper, had dé afsluiter van een mooie middag kunnen zijn voor Nieuw Buinen.

Afspiegeling
De meest gelukkige zou waarschijnlijk winnen, maar doordat Middelkamp in de extra tijd goed stond opgesteld op de doellijn, kwam die winnaar er niet. Over de gehele wedstrijd gezien was het gelijkspel een terechte afspiegeling. Nieuw Buinen zakt hierdoor een plaatsje, maar blijft de strijd om de derde periode aanvoeren.