SPW heeft de Kanaalstreek-derby tegen Gieterveen gewonnen. De Knoalsters bogen een 0-1 achterstand om naar een 3-1 overwinning en staan hierdoor keurig vierde. Gieterveen staat op plaats elf, maar heeft wel zicht op een hogere klassering wanneer enkele inhaalwedstrijden worden gewonnen.

Caspers scoort

SPW ging goed van start en was het eerste kwartier de betere. Aanvaller Rodan Farrell kreeg ook meerdere goede kansen, echter had hij geen geluk en ook door een goede redding van Gieterveen-keeper Lugtenborg bleef het 0-0. De gasten waren de rest van de eerste helft de bovenliggende partij en door een mooie kopbal van Bart Caspers uit een goede corner van Van der Veen kwamen zij ook verdiend op voorsprong.

Doelpunt afgekeurd

In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. SPW gooide meer fysiek in de strijd en zette meer druk naar voren. En nadat een doelpunt van Rideon de Vries van Gieterveen om discutabele reden werd afgekeurd, kwam SPW op gelijke hoogte. Een vrije bal van Bastiaan Hebels rond de middellijn werd gedragen door de wind, viel achter keeper Lugtenborg op de paal en via de buitelende keeper belandde de bal in het net: 1-1.

Hoog over

Vlak daarna zag Lugtenborg er weer niet goed uit bij een corner, die door Erik Meijer tot doelpunt werd gepromoveerd. Gieterveen kreeg via Dennis Smit nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot van dichtbij hoog over. Roel Heidekamp toonde in de slotminuten meer trefzeker door koeltjes raak te schieten en de eindstand op 3-1 te bepalen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Sellingen tegen Twedo gestaakt na eerst helft

Sellingen en Twedo moesten er na een helft mee ophouden, nadat de scheidsrechter geblesseerd ...

Zevenklapper voor EEC tegen mak Buinen

Het zal nog niet zo vaak zijn voorgekomen dat EEC het zo makkelijk heeft ...

SPW behoudt ongeslagen thuisstatus

Op 1 november stond op sportpark ‘Noord’ de wedstrijd SPW 1 – Oldambtster Boys ...