Een moeizame maar belangrijke zege voor FC Ter Apel ’96.

FC Ter Apel heeft de uitwedstrijd bij CEC weten te winnen. Een moeizame wedstrijd die uiteindelijk nipt gewonnen werd met 3-4. Door de overwinning blijven de Ter Apelers in het spoor van koploper WKE ’16.

CEC trachtte met een fysieke spelwijze de technische Ter Apelers uit hun spel te halen. De thuisclub zocht daarbij regelmatig het randje op en daarmee hadden de gasten het lastig. Toch kwam Ter Apel snel op voorsprong via Arjan Heeres. Een voorzet van Patrick Bults werd al na twee minuten spelen tegen de touwen gewerkt door Heeres.

Vrije trappen

De thuisploeg kwam echter langszij uit een hoekschop. Michel Kingma kon geheel vrijstaand inkoppen. Niet veel later leek de 2-1 er ook te komen, maar CEC faalde vanaf de stip. Waar de thuisploeg dus niet scoorde daar deden de gasten dat later wel. Sander Egbers trof eerst nog de lat uit een vrije trap, maar bij de volgende vrije trap was het wel raak: 1-2. Voor rust kwam CEC nog weer op gelijke hoogte en ook deze goal kwam tot stand uit een vrije trap.

Foutenfestival

In de tweede helft was er vooral sprake van een foutenfestival in plaats van goed voetbal. De thuisploeg kwam na de pauze op 3-2 en ditmaal werd een gegeven penalty wel benut door Mark van den Berg. Enkele minuten later volgde ook alweer de gelijkmaker. Jalving stond geheel vrij na een vrije trap en had geen moeite om de bal binnen te werken: 3-3.

Ter Apel bracht invaller Bart Huizingh om op zoek te gaan naar de voorsprong en dat sorteerde effect. Huizing legde de bal panklaar voor Heeres, die voortreffelijk raak schoot: 3-4. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn, waardoor Ter Apel een belangrijke zege boekte.