Musselkanaal onderuit tegen Dalen

Het op de elfde plaats staande Musselkanaal moest het opnemen tegen het op de tweede plaats staande Dalen. De ploeg van trainer Bert Doldersum kende weinig problemen met de thuisclub. Een vooral in de eerste helft veel beter spelend Dalen wist eigenlijk vrij eenvoudig met 3-1 te winnen.

Dubbel onprettig

Aangenaam vertoeven was het niet op het kunstgrasveld van Musselkanaal. Vooral voor de Musselkanaal-supporters was het in dubbel opzicht niet prettig om langs de lijn te staan: ze zagen een veel beter Dalen en de koude wind maakte het er niet prettiger op. Na ruim tien minuten snelde Peter Harkes er op links langs, maar keeper Arjan Scholte Aalbes wist redding te brengen ten koste van een hoekschop. Even later mocht Musselkanaal een vrije trap nemen na geklungel van de Dalen-verdedigers. Gerwin Schmitz schoot echter in het goed opgestelde muurtje.

Verschil gemaakt

Halverwege de eerste helft voerde Dalen het tempo wat op en Peter Harkes kon simpel door de Musselkanaalster verdediging lopen en schoot fraai de openingstreffer tegen de touwen: 0-1. Vier minuten later brachten de gasten de stand al op 0-2. Vanaf rechts zette Steven Balstra voor en Hilco Koster kopte de bal goed in. Musselkanaal kreeg nog een kans via Jordie Teuben, maar zijn kopbal miste het doel ruimschoots.

Eretreffer

Na zeven minuten in de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Een verre ingooi werd door Tijmen Venhorst doorgekopt, waarna de bal door Musselkanaal slecht werd verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Koster en na een droge knal stond de 0-3 op het scorebord. Diezelfde Koster kreeg nog twee fraaie mogelijkheden, maar faalde beide keren alleen voor Scholte Aalbes. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd scoorde Robin Gerlach de groen-witte eretreffer.

Degradatiestrijd

Beide trainers waren na afloop eensgezind in hun analyse. Dalen was de beter voetballende ploeg. Het tempo lag in de tweede helft een stuk lager en daardoor kon Musselkanaal nog enigszins de schade beperken. Musselkanaal blijft nog steeds elfde, maar Gieten kan de ploeg uit Musselkanaal nog voorbij gaan wanneer de achterstallige wedstrijden worden gewonnen.