Polloshka’s helpen Nieveen langs EEC

De gebroeders Polloshka hebben de Kanaalstreek-derby tussen EEC en Gasselternijveen in het voordeel van de roodhemden beslist. Artor nam in Ees twee treffers voor zijn rekening, broertje Andi bracht Nieveen in veilige haven. De treffer van Erik Wanders bleek uiteindelijk slechts van statistische waarde: 1-3

Artor Polloshka kon twee keer juichen… (foto: archief)

EEC gevaarlijk

In het eerste bedrijf had Gasselternijveen wel het meeste balbezit, maar bleek EEC het meest gevaarlijk. De ploeg van speler-trainer Harjo van der Valle zag dat de bezoekers het spel maakten, maar troffen via een inzet van Mark Wanders zelf de onderkant van de lat. De clubtopscorer zag voor de thee ook nog een bal van de lijn gehaald worden, waardoor de ploegen met een brilstand aan de thee gingen.

Nieveenster kwartiertje

Na de rust behield Gasselternijveen het initiatief, maar was men slordig in de eindfase van de aanval. Dit veranderde na een uur spelen, toen Artor Polloshka voor het eerst doel trof. EEC raakte van de leg en incasseerde enkele minuten later ook de tweede Polloshka-treffer. Het ‘Nieveenster kwartiertje’ werd vervolgens ook door Andi Polloshka in een doelpunt omgezet, waarmee het duel definitief werd beslist.

Eretreffer

In de slotfase maakte Erik Wanders via een intikker nog wel de 1-3, maar dichterbij kwamen de blauw-witten niet. Dat doelman Jasper Lubbers zich in de blessuretijd nog kon onderscheiden door een strafschop te stoppen, zal het humeur van de thuisploeg niet veel beter hebben gemaakt.