Musselkanaal en Ter Apel ’96 spelen gelijk

De buren Musselkanaal en FC Ter Apel ’96 hebben zondagmiddag keurig de punten verdeeld. Door doelpunten in de eerste helft van Arjan Heeres en Jordy Oost bleef het bij 1-1. Hiermee schieten beide ploegen weinig op en met name voor de groen-witten blijft de situatie weinig rooskleurig. 

Foto: archief

Slecht veld

De Kanaalstreek-derby, die door een behoorlijk aantal toeschouwers werd bezocht, begon wat stroef. Dit had ook te maken met het slechte veld, wat goed combinatievoetbal onmogelijk maakte. Ter Apel was hierbij de gevaarlijkste ploeg, met name in de counter. Dit leverde na ruim 20 minuten spelen de 0-1 op. Na een onderschepping kon Arjan Heeres alleen op keeper Scholte Aalbes af en de snelle aanvaller ronde koeltjes af.

Niet geschuwd

Het was voor rust vooral vechtvoetbal, waarbij de duels niet geschuwd werden. Dit leverde Gerwin Schmitz een gele kaart op, na een harde charge op Jeroen Schoonbeek. Ruim tien minuten voor het rustsignaal trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Na een perfecte aanname en dito actie van Jordy Oost werd de spits onderuit getrokken en ging de bal op de stip. De topscorer van 3C ging zelf achter de bal staan en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.

Good-old Melgers

In de eerste helft moest Arjan Scholte Aalbes noodgedwongen het veld verlaten vanwege een spierblessure aan zijn kuit. De doelman werd vervangen door good-old Hendrik Melgers (52 jaar) en hij mocht de wedstrijd vol maken.

Goed keeperswerk

De eerste periode na rust was Musselkanaal sterker en kregen zij ook kansen via Oost en Kaiser. Laatstgenoemde knalde na een goede aanval de bal richting doel, die ternauwernood nog gepareerd kon worden door de keeper van Ter Apel. Ook de gasten kregen in de slotfase nog een aantal mogelijkheden, maar door goed keeperswerk van Melgers bleef de stand op het scorebord gelijk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Titan – Zwartemeer

De return van het tweeluik tussen derdeklasser Titan en tweedeklasser Zwartemeer had iets meer ...