Gieterveen pakt punt tegen ‘angstgegner’ Heiligerlee

Gieterveen pakte een punt tegen Heiligerlee, al had het ook nog lang uitzicht op een overwinning tegen haar ‘angstgegner’.

Op een zonovergoten sportpark de Hoogte heeft Gieterveen een punt weten te pakken tegen angstgegner vv Heiligerlee. De laatste paar jaren bleek het voor de groenhemden iedere keer erg lastig om een resultaat te behalen tegen de Kloosterholtjes en ook eerder dit seizen wonnen de mannen uit Heiligerlee met 0-3 in Gieterveen. 

In het begin van de wedstrijd namen de bezoekers echter brutaal het initiatief. In de eerste minuut kwam de oudste Nijhuis over de rechterflank door en legde de bal klaar voor de jongste Nijhuis. Hij schoot tegen een uitkomende verdediger aan, maar de toon was daarmee gezet.

Gieterveen op voorsprong

Heiligerlee had moeite om spitsen Braams en Reininga te vinden doordat Mulder en Caspers zich volledig in de duels vast wisten te bijten en vrijwel iedere keer als winnaar uit de strijd kwamen. Na een klein kwartier werd de score geopend. Wilte Nijhuis werd geheel vrijgelaten bij een corner en kopte de bal knap in de verre hoek. Ondanks dat Gieterveen hierna het overwicht nog wel even vast wist te houden en veel duels wist te winnen, kreeg de thuisploeg wel steeds meer grip op het spel. Na een fout in de opbouw was het Braams die vanuit een lastige hoek oog in oog kwam met Lugtenborg, maar hard naast schoot. Later kreeg Heiligerlee nog een mogelijkheid vanuit een vrije trap. Pieter Hospers wist een rebound voor de doellijn weg te werken en voorkwam daarmee een gelijkmaker.

Opportunistisch Heiligerlee

Waar Gieterveen er al rekening mee hield dat het de tweede helft wellicht veel zou moeten tegenhouden, kwam het zeer goed uit de kleedkamer. Het was Jesse Nijhuis die bij een steekbal van van der Veen eerder bij de bal was dan de uitkomende sluitpost en de bal al glijdend in de goal liet hobbelen. Heiligerlee zette de formatie hierna anders neer, zette de boomlange stopper in de spits en ging daarmee opportunistischer spelen. Gieterveen kreeg het lastiger, maar wist te voorkomen dat er veel grote kansen ontstonden voor de thuisploeg. Het duurde tot de 70e minuut voordat Heiligerlee wist te scoren. In één moment van onachtzaamheid wist Reininga te ontsnappen en collega spits Braams alleen voor Lugtenborg te zetten, die wist daarmee vrij simpel de aansluitingstreffer binnen te schieten.
Eigen doelpunt

In de fase hierop kregen beide ploegen nog een aantal grote kansen. Zo raakten Braams en Reininga het houtwerk vanuit een vrije trap, maar hadden ook Jesse Nijhuis en Bart Caspers een derde goal op de schoen. Vijf minuten voor tijd kwam Heiligerlee langszij. Erg schlemielig kwam de bal vanuit een corner op het achterhoofd van de sterk spelende Mulder en kopte hij daarmee zelf de gelijkmaker binnen. In de slotminuut had Gieterveen de overwinning toch nog naar zich toe kunnen trekken. Een voorzet van Wilte Nijhuis kwam voor de voeten van van der Veen die zijn inzet via de keeper en de paal ternauwernood gered zag worden. Een puntendeling in een verhit potje, waar er acht gele kaarten vielen en er tot het laatste moment gestreden werd voor de overwinning. Beide ploegen schieten niet heel veel op met één punt, maar in Gieterveen zal het goed voelen dat er eindelijk een klein resultaat is behaald tegen hun rivaal.

Stand zondag 4e klasse C

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Engelbert133551-14
2. PJC133344-22
3. BNC132947-18
4. Heiligerlee142847-22
5. MOVV142754-24
6. Gieterveen122029-25
7. Eext121924-35
8. Kwiek141723-32
9. Wedde131126-51
10. FVV13710-47
11. Farmsum12613-29
12. Bareveld14624-49
13. Pekelder Boys13519-43

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Goede gevoel SJS niet omgezet in resultaten

Iedere week zorgt een blik op de ranglijst voor grotere zorgen bij SJS. Inmiddels ...

Onstwedder Boys niet langs ONR

Onstwedder Boys is er niet in geslaagd de belangrijke wedstrijd tegen ONR uit Roden ...