Valthermond schrijft weer eens drie punten bij

Na het binnenhalen van de eerste periode belande Valthermond in een vormcrisis van jewelste en was het lang wachten op een passend vervolg. Het herstel tekende zich de laatste weken al langzamerhand af en afgelopen zaterdag volgde dan eindelijk de beloning. Met het kleinst mogelijke verschil werd Germanicus met 1-0 verslagen en bleven de punten op sportpark De Meent. Een vroege treffer van goudhaantje Jens Bulle was uiteindelijk voldoende om de zege binnen te hengelen, maar oh wat ging het moeizaam.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Kees Rustenhoven

 

Bulle slaat toe

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Tempel laat Germanicus vlot de bal van voet naar voet gaan met Jordy Beeksma als dreh und angelpunkt. Binnen de minuut levert dit ook een treffer op, maar Roelof van Dijk ziet dit vanwege buitenspel geannuleerd worden. Een minuut later slaat de thuisploeg vanuit de counter genadeloos toe. Jens Bulle pikt een doorkopbal van Edwin Drenth halverwege de Germanicus helft op en schudt vervolgens drie tegenstanders van zich af. Eenmaal voor doelman Vincent Beugelink aangekomen schuift Bulle koeltjes binnen.

Half dozijn corners

In deze paar minuten is eigenlijk het hele verhaal van de wedstrijd verteld. Germanicus koestert het balbezit en het lekker rondspelen van de bal, maar echte kansen levert dit niet op. Slechts Roelof van Dijk ziet een slap rolletje naast gaan. Ook een half dozijn corners is niet aan de bezoekers besteed. Valthermond krijgt ondanks het mindere veldspel de betere kansen. Zo verzuimd Edwin Drenth nog voor de pauze de trekker over te halen.

Op de deklat

Ook na de thee verandert er niets aan het spelbeeld. Germanicus heerst, maar creëert zich geen enkele kans. Pas in de laatste minuut gaat er een huivering door het Valthermond publiek als de bal bijna over de doellijn hobbelt. Er is echter geen Coevordenaar die bal laatste tikje kan geven. Daarvoor echter had de thuisploeg de wedstrijd al in het slot kunnen gooien. Demy te Velde kan alleen ten kostte van een overtreding gestopt worden, waarna Lars Baas de vrije trap op de deklat kogelt. Nu bleef het echter billen knijpen.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fotoverslag: Buinen – Gieterveen

Gieterveen won de Kanaalstreek-derby tegen Buinen met duidelijke cijfers: 0-4. Een lichtelijk geflatteerde uitslag, ...

Roswinkel wint opnieuw van Valther Boys

Roswinkel en Valther Boys stonden voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar en ...

Buinen maatje kleiner dan Eext

Nadat Buinen in de eerste bekerwedstrijd dicht bij een stunt tegen Gieterveen was, incasseerden ...