SJS boekte aflopen zaterdag een belangrijke en verdiende zege op mede-koploper Poolster. Mede door twee doelpunten van topscorer Jan Springer werd de ploeg uit Spijk met 3-1 verslagen en omdat de verschillen in deze competitie erg klein zijn, is alles weer mogelijk voor de Knoalsters.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Perfecte start

De ploeg van Otto Halmingh wilde vanaf het begin de lange bal van de laatste man van Poolster eruit halen, om gevaar te voorkomen.  In de zevende minuut veroverde SJS de bal, die kwam via meerdere schijven bij Jan Springer terecht, de spits speelde de Spijkster keeper uit en schoot hem keurig binnen: 1-0. Een perfecte start dus voor SJS.

Aangeslagen Poolster

Vier minuten later was diezelfde Springer ook verantwoordelijk voor de 2-0. Ronald Zuidema gaf de bal vanaf rechts perfect voor, waarna Springer de bal keurig kon binnenlopen. Een droomstart voor de thuisploeg en een enigszins aangeslagen Poolster. Zij mochten van gelijk spreken dat het geen 3-0 werd, na kansen van Springer en Kay Rijkens.

Even moeilijk

Hierna werd SJS slordiger en dook Poolster enkele keren gevaarlijk op voor het doel. Na ongeveer 25 minuten kwam Poolster terug in de wedstrijd. De bal kwam terecht bij een Kevin Bijlsma, die geheel vrijstaand de bal hard achter keeper Wouter Rozema schoot. SJS had het in de fase na de 2-1 even moeilijk en op slag van rust kreeg Poolster nog een grote kans op de 2-2, maar gelukkig viel deze niet en ging men met een voorsprong de rust in.

Veilige haven

In de tweede helft werd het spel van Poolster opnieuw compleet ontregeld, waardoor zij niet echt gevaarlijk konden worden. De beste kansen waren dan ook voor SJS, maar na 75 minuten was het Poolster dat nog eens levensgevaarlijk werd. Gelukkig kon Rozema zijn ploeg behoeden voor de gelijkmaker. Vijf minuten later werd de wedstrijd beslist. Een corner van Wouter Panneman werd binnen geknikt door Frank Venema, waarmee hij zijn ploeg in veilige haven bracht.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Burenruzie nu wel in het voordeel van Gieterveen

Voor Gieterveen stond de tweede wedstrijd van het bekertoernooi op het programma. Waar in de ...

SC Stadskanaal overtuigt niet, maar wint wel

In tegenstelling tot FC Ter Apel 96′ had SC Stadskanaal het dit weekend een ...

JVV verliest kelderduel van Veelerveen

Voor JVV en Veelerveen was het in de onderlinge ontmoeting een kwestie van aanpikken ...