Titan kende zondagmiddag een prima start en stond na twintig minuten met 0-4 voor tegen de ploeg uit Valthe. Het liet de touwtjes daarna enigszins vieren, waardoor ook de thuisploeg tweemaal tot scoren kwam, maar de einduitslag was overduidelijk: 2-7.

Doeltreffend kwartier

Waar Titan zich op kan gaan maken voor de nacompetitie, heeft Valther Boys nog altijd degradatiezorgen, want de ploeg is nog altijd niet veilig. Dat straalden de gastheren echter niet uit in de openingsfase. Titan kwam snel op 0-1 toen Tom Rengers een voorzet van Klaas-Anne Postmus tot doelpunt promoveerde. Marko Mihalj snelde enkele minuten later de verdediging eruit en ronde beheerst af met zijn mindere been: 0-2. Binnen het kwartier werd het ook 0-3 door een hard en zuiver schot van Kevin Faber.

Eretreffers

Waar Harm-Jan Moesker eerst nog de lat trof wist hij vanaf de stip het net wel te vinden: 0-4. Valther Boys had tussendoor ook al een kans gehad via Gert-Jan Webers, maar hij schoot ruim naast. Na een half uur spelen wist hij wel raad met een geboden kans en bracht daarmee de stand op 1-4. Nog voor de rust wist de aanvaller ook zijn tweede van de middag te maken waardoor er met een 2-4 stand gerust werd.

Kansen

Valther Boys kreeg in de tweede helft kansen om echt terug in de wedstrijd te komen, maar was niet scherp genoeg voor het doel. De thuisploeg kreeg een uitgelezen mogelijkheid om te scoren toen de scheidsrechter de bal op stip legde. Peter Stap had volgens de scheidsrechter opzettelijk hands gemaakt op de doellijn en mocht van de scheids gaan douchen. Remon Poede pakte de gegeven strafschop.

Kanon Moesker

Aan de andere kant werd het net wel gevonden door Harm-Jan Moesker. Hij zag de keeper ietwat ver voor zijn doel staan en plaatste de bal vanaf 25 meter net onder de lat. Moesker wist tien minuten later wederom opnieuw raad met de geboden ruimte en schoot de 2-6 binnen. Het slotakkoord was wederom van Moesker. Een prima voorzet van de ingevallen Rick Hendriks werd door Moesker hard binnengeschoten: 2-7.