Robbert Mensinga: “Buinerveen wil het spel gaan bepalen.”

Interview met Robbert Mensinga, die met Buinerveen aanvallend voetbal wil gaan spelen.

Robbert Mensinga verruilde halverwege het seizoen GKC voor Buinerveen en moest daardoor een half jaar in het tweede elftal spelen. Voor eventjes vond de aanvaller dat best prima, maar Mensinga kijkt uit naar het komende seizoen. Daarin speelt hij gewoon weer in het eerste elftal waarmee hij hoopt te kunnen verrassen in de 5e klasse E.

“Het was lekker om een poosje zonder druk te voetballen, maar ik heb voor mezelf het idee dat ik beter speel als er wel druk op staat. We hebben aardig gepresteerd, maar moesten het kampioenschap aan Borger 2 zondag laten, die te sterk voor ons bleken.”

Frisse wind

Kijkend naar het eerste elftal van Buinerveen, dan mochten de prestaties van het afgelopen seizoen heel behoorlijk genoemd worden. Zeker met in het ogenschouw genomen, dat de club de drie seizoenen ervoor steevast op de laatste plaats eindigde. “Er zijn een aantal nieuwe jongens bijgekomen, waardoor er een frisse wind is gaan waaien. Er kon tijdens de trainingen lekker fanatiek getraind worden en daarnaast is het met elkaar ook een hechte groep. De groep is grotendeels al langere tijd bij elkaar, waardoor iedereen ook beter op elkaar is ingespeeld wat ook de prestaties ten goede is gekomen.”

Voor het nieuwe seizoen is Mensinga hoopvol gestemd. “We gaan met Buinerveen lekker proberen mee te voetballen in de competitie, waarbij we graag aanvallend voetbal willen laten zien. Daar hebben we nu ook de jongens voor en ten opzichte van andere jaren willen wij nu eens het spel gaan bepalen en niet met de kont in de goal gaan hangen.”

Eigen spel spelen

De 5e klasse waar Buinerveen het komende seizoen in zal gaan acteren lijkt wel een behoorlijk pittige en dat kan Mensinga wel beamen. “Er zitten vijf degradanten in uit de 4e klasse, maar toch denk ik dat we er van alles kunnen verwachten. We moeten ervoor zorgen dat wij zelf ons eigen spel spelen en niet teveel met het spel van de tegenstanders meegaan. Ook mooi dat we weer bij clubs zoals de Treffer’16 en Buinen in zitten, wat mooi is voor de toeschouwers die ook bij de uitwedstrijden aanwezig kunnen zijn.”

Mensinga verwacht dan ook dat zijn club nog beter gaat presteren als het afgelopen seizoen. “Buinerveen mag tevreden zijn als we rond de 6e plek kunnen eindigen. Mocht het hoger zijn, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. We willen als team een mooie prestatie neerzetten, waar wijzelf, maar ook onze supporters mee tevreden kunnen zijn. Zelf hoop ik van meerwaarde te kunnen zijn en af en toe een assist of doelpuntje mee kan pikken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dennis Middeljans: “Winnen van Buinen telt!”

Afgelopen weekend zorgde Buinerveen voor een daverende verrassing. De nummer elf van de vijfde klasse E van het ...

Bryan Schenkel: “Alteveer moet kampioen worden!”

Interview met Bryan Schenkel, die met Alteveer direct weer wil promoveren.

Jan-Peter Hogenboom: “EEC moet strijdlust tonen tegen Alteveer.”

Jan-Peter Hogenboom hoopt met EEC gauw de negatieve spiraal te kunnen doorbreken.