Buinerveen niet opgewassen tegen Muntendam

Muntendam was een maatje te groot voor Buinerveen.

Buinerveen liep in het bekerduel met Muntendam tegen een ruime nederlaag aan. Het klassenverschil tussen beide teams was duidelijk aanwezig en dat was uiteindelijk ook te zien in de eindstand: 1-6.

Ook de velden van Buinerveen hadden flink geleden onder de droogte en dus werd er niet gespeeld op het hoofdveld, maar op een bijveld. De wedstrijd werd al snel open gebroken door de bezoekers via Maikel Hut. Nadat Hut in de elfde minuut al voor de 0-1 had gezorgd, was het twee minuten later alweer raak. Michael Imminga scoorde en vlak voor rust herhaalde hij dit kunststukje.

De eer redden

Na rust volgde hetzelfde spelbeeld met een sterker Muntendam, dat de score verder opvoerde naar 0-4. Michael Ploeger was de doelpuntenmaker en zag een minuut later Patrick Vasse de 0-5 maken. Op dat moment waren er twintig minuten gespeeld in de tweede helft. De gasten liepen nog verder uit naar 0-6 via Melvin Hesselink, maar het lukte Buinerveen nog wel om de eer te redden. Michel Hebels liet de eindstand van 1-6 aantekenen.