Ongelukkige nederlaag voor GKC tegen Witteveense Boys

GKC verloor in de laatste minuten van de wedstrijd van Witteveense Boys.

GKC moest het in eigen huis opnemen tegen Witteveense Boys. Beide ploegen waren al reeds uitgeschakeld, dus men kon de wedstrijd vooral als een nuttige oefenwedstrijd zien. De club uit Gasselte legde een goede eerste helft af tegen de 4e klasser uit Witteveen en leidde op dat moment ook met 1-0. Na rust kwam Witteveen op gelijke hoogte en leek het op een gelijkspel uit te draaien. Dat gebeurde echter niet, want in de laatste minuten maakte Witteveen er nog 1-2 van.

GKC kreeg bezoek van 4e klasser Witteveense Boys, maar was zeker niet onder de indruk van de hoger geklasseerde ploeg. De eerste kans was er wel na drie minuten spelen voor Witteveen, maar doelman Peter de Vries bracht redding. Een paar minuten later beet ook GKC van zich af en was Michel Kampinga dichtbij een treffer. Na een klein half uur spelen werd de score uiteindelijk geopend. Het was Rick Alting die scoorde uit een vrije trap en de thuisploeg daarmee op een 1-0 voorsprong bracht. Er kwamen nog kansen op de 2-0 en met name Danny Kolp had kunnen scoren. De aanvaller kwam oog in oog te staan met de doelman van Witteveen, maar die kwam als winnaar uit de strijd.

Zure druiven

Na rust was de stand al snel weer in evenwicht en stond er na 55 minuten spelen 1-1 op het scorebord. Kansen blijven er aan beide zijden komen, maar tot scoren kwamen beide teams niet. In de laatste minuten leek Kolp de beslissing op zijn schoen te hebben, maar opnieuw faalde de rappe aanvaller. De Vries hield even later zijn ploeg op de been en dus leek het bij 1-1 te blijven. Niet was minder waar, want diep in blessuretijd was het Witteveen dat GKC in rouw dompelde. Uit een corner viel de beslissende 1-2 en waren de druiven voor GKC wel heel erg zuur.