Valthermond opent met gelijkspel tegen Emmeloord

Valthermond startte de competitie met een gelijkspel tegen Emmeloord en kon daar wel mee leven.

Valthermond had wellicht meer van de seizoensouverture verwacht dan een 1-1 gelijkspel tegen Emmeloord, maar uiteindelijk mocht de thuisploeg nog het meest tevreden zijn met de puntendeling.

Valthermond begon stormachtig aan het duel en zette de bezoekers uit de polder direct vast. Het leverde direct een aantal kansen op. Demy te Velde strandde na een indrukwekkende solo nog op doelman Niels Boomsma, maar al in de zevende minuut was het raak. Uit corner nummer drie werkte Rick Schlimback op Ibrahimovich achtige wijze de bal achter Boomsma. Valthermond verzuimde hierna om verder afstand te nemen. Aanvoerder Alwin Braakman had wellicht beter voor eigen succes kunnen gaan, maar had vervolgens pech dat zijn schot door Harm van Wieren geblokt werd.

Uit de schulp

Na zo’n vijfentwintig minuten kroop Emmeloord meer uit zijn schulp en al snel lag de gelijkmaker achter Joost Schrik. Brahim Boundati vond de geheel vrijstaande Jeroen Sipma die rustig binnen schoof. Daarvoor had Valthermond al geluk dat een kopbal van Mart Matthijssen over de deklat scheerde. Kort voor de pauze kopte Te Velde namens de thuisploeg nog eens naast.

Copy

Eigenlijk was de tweede helft een copy van de eerste. Opnieuw een onstuimige start van de thuisploeg, wat ook enkele mogelijkheden opleverde. Zo raakte Luuk Kenter een voorzet van Erik Jan Veerbeek niet vol en werd de daarop volgende corner door Rick Schlimback over gekopt. Ook een voorzet van Schlimback kon door Kenter net niet binnen gewerkt worden. In de counter waren vervolgens de beste kansen voor de bezoekers, met onder andere twee enorme kansen voor Wiebe Koopmans. Een keer redde Schrik en de tweede mogelijkheid schoof de middenvelder naast. In de absolute slotfase haalde Sipma nog eens uit, maar opnieuw was Schrik paraat, waardoor de 1-1 stand op het bord bleef staan.

Valthermond-trainer Albert Koops was tevreden met dat ene punt: “Natuurlijk verwacht je meer van zo’n eerste wedstrijd, maar het zat er vandaag niet in. Wij begonnen nog goed, maar daarna werd het allemaal minder. Wellicht was het toch een stukje spanning waardoor sommige jongens hun niveau niet haalden. Positief is het feit dat er ontzettend hard gewerkt is.”