Jan-Peter Hogenboom: “EEC moet strijdlust tonen tegen Alteveer.”

Jan-Peter Hogenboom hoopt met EEC gauw de negatieve spiraal te kunnen doorbreken.

EEC is de competitie gestart met een 4-1 nederlaag tegen Pekelder Boys. Niet het scenario wat Jan-Peter Hogenboom in gedachten had, die had gehoopt op een resultaat om zo de moeizame voorbereiding te doen vergeten.

“Eerlijk gezegd had ik meer van deze wedstrijd verwacht. Het was mooi geweest als we de competitie een flitsende start hadden kunnen geven na een matige voorbereiding. Helaas is dat wat anders gelopen dan ik had gehoopt.”

Slap begin

EEC stond na twintig minuten spelen al met 3-0 achter, waardoor de wedstrijd al snel beslist leek. Het slappe begin was volgens de middenvelder debet aan de nederlaag, al zat het ook niet altijd even mee volgens Hogenboom. “Het begin was gewoon enorm slap waarin we enorm veel persoonlijke duels verloren. We zijn op felheid afgetroefd en de eerste de beste kans voor Pekelder Boys was ook direct raak. De 2-0 viel uit een vrije trap op zeer gelukkige wijze binnen en de 3-0 was wel een heel makkelijk gegeven strafschop in mijn ogen.”

Al geeft Hogenboom ook toe dat EEC hetzelfde presentje kreeg toebedeeld in de tweede helft. “Wij kregen in de tweede helft ook een penalty cadeau, maar goed je staat na twintig minuten al met 3-0 achter. Kansen hebben wij ook wel gehad, maar die hebben wij niet afgemaakt. Toen de 4-0 direct na rust viel, was de wedstrijd definitief gespeeld. Ik had wel het idee dat er meer had ingezeten, omdat het na het eerste half uur redelijk gelijk op ging.”

Tegenvallende resultaten

De resultaten van EEC zijn dan ook nog niet om over naar huis te schrijven. De club won tot nu toe nog geen enkele wedstrijd in de voorbereiding, beker en competitie. Het valt Hogenboom dan ook zeker nog niet allemaal mee. “Je begint aan een nieuw seizoen met een nieuwe trainer en nieuwe spelers. De trainingsopkomst is goed, de sfeer is prima, alleen de resultaten blijven nog uit. Dat betekent dat we dit moeten vasthouden en hard blijven werken, zodat de resultaten vanzelf gaan komen.”

De 21-jarige Hogenboom is ook wel van mening dat de bekerloting ook niet al te makkelijk was. “Alle drie de teams in onze poule speelden op een hoger niveau, waardoor je veel moet verdedigen. Je hebt toch liever dat jezelf aan de bal bent, maar we hebben ze wel redelijk weerstand kunnen bieden. Het leverde echter geen resultaat op en uiteindelijk draait het daar wel om.”

Strijd leveren

Aanstaande zondag wacht voor EEC opnieuw een pittige tegenstander als Alteveer op bezoek komt. Hogenboom verwacht dan ook zeker geen gemakkelijke wedstrijd. “Het is nadelig voor ons dat we in de eerste vijf wedstrijden direct tegen vier van de vijf degradanten moeten spelen. Persoonlijk verwacht ik veel van Alteveer, dat ongetwijfeld de ambitie heeft om zo snel mogelijk weer te promoveren. Ik verwacht ook dat zij iets makkelijker voetballen dan ons, maar dat moeten wij dan te zien compenseren met een ongelofelijke dosis strijd.”

Hogenboom gaat er vanuit dat zijn elftal komende zondag anders de wedstrijd in gaat dan tegen Pekelder Boys. “Als wij de neuzen maar dezelfde kant op hebben staan en bokje voor elkaar willen staan, dan denk ik dat wij ook tegen dit soort ploegen kunnen stunten. Het verliezen komt me nu ook echt wel de keel uit en volgens mij is het nu de hoogste tijd om eens drie punten te pakken met elkaar. Wat mij betreft beginnen we daar aankomende zondag mee tegen Alteveer.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mike Reuvers (Nieuw Buinen): FC Emmen, HHC en WKE staan op mijn lijstje”

Mike Reuvers kwam afgelopen zomer samen met trainer Eric Lippold over van v.v. Emmen ...

Bijzondere dag voor scheidsrechter Mauricio Plat

Voor Mauricio Plat werd de wedstrijd tussen vierderklassers SJS en GEO een heel bijzondere. ...

Mark Bos wil hogerop met Musselkanaal

Het zijn veelzeggende cijfers: 38 doelpunten voor en 36 doelpunten tegen. Met dit doelsaldo ...