Mike Reuvers (Nieuw Buinen): FC Emmen, HHC en WKE staan op mijn lijstje”

Nieuw BuinenMike Reuvers kwam afgelopen zomer samen met trainer Eric Lippold over van v.v. Emmen naar Nieuw Buinen, waar hij een sterke eerste seizoenshelft speelde. En dat hij niet alleen op het gras goed uit de voeten kan bewees het 19- jarige talent in de zaal in Gieten, waar de voetballiefhebbers uit de Kanaalstreek hem zagen uitblinken tijdens de eerste ronde van het Kerstzaalvoetbaltoernooi. Helaas bleek de halve finale hier het eindstation, maar met de ‘grote jongens’ is de jongeling nog in de race bij het Protos Weering zaaltoernooi en spelen zij vanavond (woensdag red.) in de tussenronde voor een plaats in de finale.

Wikken en wegen
Dat Reuvers tegenwoordig in het oranje bij Nieuw Buinen speelt, is vooral het werk van Eric Lippold. De trainer volgde de Klazienavener in de A-junioren bij v.v. Emmen, destijds uitkomend in de tweede divisie, en liet hem eind vorig seizoen ook meetrainen bij het eerste elftal. Lippold was dusdanig onder de indruk van Reuvers, dat hij hem vroeg mee te gaan naar Nieuw Buinen. En zo geschiedde, maar gemakkelijk was de keuze voor Reuvers niet: “Na lang wikken en wegen heb ik toch de beslissing genomen om naar Nieuw Buinen te gaan, omdat ik van mening was dat ik daar het meest kon leren van de voetballers om mij heen. Achteraf ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt want we hebben een leuk team en we doen mee in de top van de competitie”.

Mike Reuvers (L) in actie tegen SVBO (Foto: Paul Barelds)
Mike Reuvers (L) in actie tegen SVBO (Foto: Paul Barelds)

Grote man
Nieuw Buinen sloot de eerste helft van de competitie af op een keurige derde plaats en vervolgens doken zij met twee teams de zaal in. Reuvers, in het dagelijks leven student Sport en Bewegen aan het Drenthe College in Emmen, kwam in actie tijdens het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten. Hier was hij in de eerste ronde de grote man met een aantal fraaie acties en doelpunten en zonder puntverlies ging zijn ploeg door naar de halve finale. Echter verliep deze een stuk moeizamer, vertelt Reuvers: “Na de eerste ronde zag ik ons al naar de finale gaan, maar in de halve finale lag het niveau blijkbaar toch iets hoger. Ik vond wel dat we er veel meer uit konden halen en de finale hadden kunnen bereiken als we allemaal dezelfde inzet hadden getoond. Helaas zat dat er niet in die dag…”

Protos Weering
Het andere toernooi waar de Buunders tijdens de winterstop aan deelnemen, is het prestigieuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Namens Nieuw Buinen komen hier een aantal spelers in actie die op hoog niveau zaalvoetbal spelen, of hebben gespeeld. Reuvers behoorde in eerste instantie niet tot deze selectie, maar mocht later alsnog aansluiten: “Omdat de reservespeler af viel en ik me goed had laten zien in Gieten mocht ik op de bank plaatsnemen. Als één van de andere spelers door een blessure uitvalt of niet op tijd aanwezig kan zijn, dan mag ik voor hem invallen”. In de voorronde en de kwartfinale won Nieuw Buinen al haar wedstrijden, maar in de halve finale moest men genoegen nemen met een tweede plaats achter SC Erica. Vanaf de bank zag Reuvers waar het mis ging: “Op papier hadden wij, gezien onze selectie, drie punten moeten pakken, maar in de praktijk ging dit toch even anders. Erica speelde slim, zakte terug en wist in de counter een aantal keren te scoren. Wij hebben ook de nodige kansen gehad, maar tot scoren kwamen we helaas niet”.

Het zaalvoetbal leeft in Nieuw Buinen. (Foto: vvnieuwbuinen.nl)
Het zaalvoetbal leeft in Nieuw Buinen. (Foto: vvnieuwbuinen.nl)

Tussenronde
Door deze tweede plaats is Buunermond veroordeeld tot het spelen van de tussenronde, vanavond in sporthal Angelslo te Emmen. Reuvers ziet wel kansen om de finale te bereiken: “Als wij allemaal fit zijn en zo voetballen als in de vorige ronde tegen Dalen, dan zie ik ons de finale wel halen. Maar het zal zeker erg lastig gaan worden, want de andere teams hebben ook niet voor niets de tussenronde bereikt. Zo verwacht ik veel van HZVV en Rolder Boys”.  In WVV ziet Reuvers de grootste kanshebber voor de titel: “Zij hebben afgelopen jaar de beker gepakt en hebben ook nu weer een goed zaalteam”.

Ambitieus
Mocht Protos Weering geen prijs opleveren voor Nieuw Buinen, dan liggen er nog kansen voldoende in de competitie. Deze wordt op zondag 25 januari hervat, met een thuiswedstrijd tegen middenmoter SC Joure. Aan Reuvers de taak om de spitsen in stelling te brengen en af en toe ook zelf een doelpunt mee te pikken. “Ik verwacht dat we op dezelfde voet verder gaan als voor de winterstop. Ik ga voor het kampioenschap, maar reken zeker op een periode. We mogen we dan geen onnodige punten meer laten liggen, zoals voor de winterstop tegen WVV en Hoogeveen”. En ondanks dat Reuvers het uitstekend naar zijn zin heeft bij Nieuw Buinen, is hij zelf ook ambitieus: “Het bevalt mij uitstekend bij Nieuw Buinen, want het is een prachtige vereniging. Echter wil ik het maximale uit mezelf halen en het liefst nog een paar stappen hogerop zetten. FC Emmen, HHC en WKE staan op mijn lijstje en daar heb ik alles voor over!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bjorn Schuiling: “GKC moet net onder de topploegen eindigen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Emiel Seigers: “Ter Apel wil met aanvallend voetbal de top 5 in.”

Interview met Emiel Seigers, die met zijn club aanvallend voetbal op de mat wil ...