FC Ter Apel’96 speelt gelijk tegen SVV’04

FC Ter Apel is na het gelijke spel tegen SVV’04 nog altijd ongeslagen.

FC Ter Apel’96 heeft thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen SVV’04. In de eerste helft waren de Ter Apelers de betere ploeg, maar verzuimde het om al afstand te nemen en was het bij rust slechts 1-1. In de tweede helft was het allemaal een stuk minder en kwamen de gasten zelfs op voorsprong, maar in de slotfase trok Ter Apel de stand toch nog gelijk: 2-2.

Ter Apel speelde vanmiddag onder prima omstandigheden tegen de Zuid Oost Drenten, SVV’ 04. De eerste helft was Fc Ter Apel heer en meester, daar waar de 1-1 ruststand werd genoteerd, had een 3-0 tussenstand een normale zaak moeten zijn.

Strafschop

Ter Apel kwam aan de leiding via Arjen Heidekamp, die scoorde uit een strafschop. De strafschop werd veroorzaakt door een SVV’ 04 speler, die de bal met de hand uit het doel sloeg. Scheidsrechter Jagt uit Assen kende de strafschop resoluut toe, maar deed het slechts af met geel waar rood op zijn plaats was. Uit het niets kwamen de mannen van Arthur van Veen op een 1-1 stand. Klungelig uitverdedigen van de roodzwarten was hiervan de oorzaak.

Verwondingen

Ter Apel werd vlak voor de rust opgeschrikt door een ongelukkige botsing. Heidekamp, Fecken en een speler van SVV’ 04 raakten in een duel met de hoofden tegen elkaar. De verwondingen vielen niet mee, de beide Ter Apelers moesten zich naar het ziekenhuis begeven, meerdere hoofdwonden en mogelijk een gebroken neus, waren hun deel.

Voetbalwetten

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste helft. In de voetbalwetten gelden regels, daar waar je geen doelpunt maakt, maakt de tegenstander ze wel en uit een vrije trap van SVV’04 zag de verdediging van Ter Apel er absoluut niet best uit en werd er afgerond met het hoofd: 1-2. De Ter Apelers waren geen schim meer van de 1e helft waarbij de ernstige blessures van hun teamgenoten duidelijk een impact hadden op het spel.

De gelijkmaker viel toch nog in de slotfase. Uit een vrije trap schampte Jasper Jalving de bal en deze belandde in de goal: 2-2. SVV’04 eindige het duel nog met tien man, nadat een zeer grove charge met rood werd bestraft. Gescoord werd er niet meer en dus is Ter Apel nog altijd ongeslagen.