SPW in slotfase onderuit tegen HOC

HOC stelde de zege tegen SPW pas in de slotminuten veilig.

HOC heeft drie punten overgehouden aan het bezoek bij SPW. In Stadskanaal-Noord moest het daarvoor wel flink aan de bak, want in de absolute slotminuten werd de zege pas veilig gesteld.

HOC was van meet af aan de dominantere partij en had met name de eerste helft een overwicht. Het leverde de bezoekers ook de nodige kansen op, maar met name spits Sander Zikken had het vizier deze middag niet op scherp staan.

Voorsprong

SPW kwam maar moeilijk onder de druk uit al werd het wel een enkele keer gevaarlijk. Rodan Farrell was zowaar dichtbij de 1-0, nadat HOC-doelman Marnik Nieborg een bal niet goed verwerkte. De voorsprong kwam er even later alsnog voor HOC, dat via een knappe goal van Jelle Siekman scoorde. De betere kansen bleven voor de bezoekers, maar doelman Marvin Geerts die eerste doelman Dairon Snel verving had steeds weer een antwoord.

Ander spelbeeld

In de tweede helft een toch wat ander spelbeeld waarbij SPW zich meer in de wedstrijd begon te mengen. Het was feller aan het storen en dat sorteerde effect. De thuisploeg wist in de tweede helft op gelijke hoogte te komen. Maurice Gersonius leverde een voorzet vanaf de rechterkant, die prima werd binnengekopt door Jelmer Jasken: 1-1.

Geblesseerde doelman

SPW begon verder aan te dringen en nu had HOC het wat lastiger, maar het was een tijdje wachten op nieuwe kansen voor beide ploegen. De thuisploeg kreeg nog een tegenvaller te verwerken toen Geerts geblesseerd het veld moest verlaten, waardoor 3e doelman Jordy Bakker plaatsnam tussen de doelpalen. Bakker mocht direct aan de bak en stopte op knappe wijze een grote kans van HOC.

Venijn in de staart

Het venijn van deze wedstrijd zat hem echter nog in de staart, waarin HOC toch nog de volle winst greep. Uit een vrije trap werd vlak voor tijd binnen gekopt en uit een snelle counter wisten de gasten nog twee keer het net te vinden in de laatste minuten van de wedstrijd. Gert Jan Spijker en Paul Kamphuis zorgden er zo voor dat HOC met drie punten huiswaarts kon keren.