Edwin Drenth schiet Valthermond naar winst in Wildervank

ValthermondMet 4 punten uit de laatste 4 wedstrijden heeft Valthermond de lijstaanvoerder SVV ’04 uit het oog verloren en ook Twedo ging de ploeg van Rick Slor voorbij op de ranglijst. In de uitwedstrijd tegen Wildervank moesten er weer 3 punten bijgeschreven worden om in ieder geval weer te stijgen naar plaats twee en om het goede gevoel te pakken richting de derby tegen Musselkanaal. Het was topscorer Edwin Drenth die in de laatste minuut de wedstrijd besliste: 2-3.

De thuisploeg van trainer en oud- prof Lesmond Prinsen opende sterk en keeper Ronald Veerbeek moest gelijk handelend optreden op een vrije trap van Jeroen Jannenga. De eerste helft was van beide kanten niet om over naar huis te schrijven, maar Wildervank was wel de iets betere ploeg. Tegen de verhouding in waren het de Drenten die op een 0-1 voorsprong kwamen, nadat Arjan Leeuwinga een fout in de verdediging afstrafte. Voor rust kreeg verdediger Stephan van de Vries nog een goede kopkans, maar hij mikte over.

Na een kans voor Leeuwinga aan het begin van de tweede helft gooide Wildervank het over een andere boeg. De ploeg speelde frank en vrij en kreeg kansen via Peter Mans, maar hij wist keeper Veerbeek niet te passeren. Na deze missers was het Erik Jan Veerbeek die na voorbereidend werk van Demy te Velde de 0-2 maakte en hiermee leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Mondkers. Toch rechtte Wildervank de rug en kwam via twee kopballen op gelijke hoogte.

De eindfase van deze wedstrijd was voor de bezoekers het kijken meer dan waard en met name Wildervank ging vol voor de drie punten. Het was echter Valthermond dat met de winst aan de haal ging omdat een afstandsschot van Edwin Drenth te machtig was voor doelman van Tongeren.

Met deze overwinning klom Valthermond dus weer richting plaats twee, maar is de achterstand van 10 punten op de koploper waarschijnlijk teveel van het goede. Komend weekend komt nummer vier Musselkanaal naar “de Meent”: een echte Kanaalstreek- kraker!!