Tiental SPW strijdend ten onder tegen Westerwolde

Westerwolde versloeg een strijdend SPW, dat lange tijd met tien man moest spelen.

In een niet al te grootse wedstrijd heeft Westerwolde thuis weten te winnen van SPW. Na ruim negentig minuten voetballen stond er een 4 – 1 zege voor Westerwolde in het notitieboekje van de jonge scheidsrechter Aartsen uit Groningen. Wel moet hierbij in ogenschouw worden genomen dat Westerwolde driekwart van de wedstrijd tegen tien man van SPW speelde.

Na een aarzelend begin van beide ploegen was het Westerwolde dat in de tiende minuut de score opende. Jeremy Hekman, die uiteindelijk met drie doelpunten een groot aandeel had in de zege van de thuisploeg werd op rechts gelanceerd en met een diagonaal hard schot wist hij de doelman Marvin Geetrs in de lange hoek te passeren. Al na 25 minuten spelen moest SPW met tien man verder. Niels Poelman werd na vermeend natrappen door scheidsrechter Aartsen resoluut naar de kant verwezen. Op advies van de assistent-scheidsrechter van SPW werd daarna een doelpunt van Joan Solano afgekeurd.

Ontsteltenis

Tot ontsteltenis van geheel SPW ontsnapte middenvelder Kevin v.d. Laan van Westerwolde hierna aan een rode kaart. De arbiter deed een forse charge af met een kaart van gele kleur. In de 35e minuut had de snelle René v.d. Laan alleen voor de keeper de 2-0 op de schoen, maar de goed uit zijn doel komende Geerts van SPW wist met een prima reactie nader onheil voor zijn team te voorkomen. Met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub zochten beide teams de thee op.

Bedrogen

Wie dacht dat Westerwolde in de tweede helft tegen tien man de wedstrijd op een rustige manier zou uitspelen kwam bedrogen uit. Door allemaal een stapje extra te doen probeerde SPW met man en macht de gelijkmaker te forceren. En dat lukte in de 62e minuut via een prima afstandsschot van Erik Meijer, waarbij keeper Henk Hebers van Westerwolde niet geheel vrijuit ging. Voor Westerwolde hierna het sein de verdedigende instelling tot op dat moment iets meer te verlaten. Na een scrimmage in de zestienmeter van SPW kwam de bal bij de precies op de goede plaats staande invaller Rik te Velde en deze wist in de 75e minuut de bal beheerst binnen te tikken: 2-1.

Strijden

SPW bleef strijden, waarbij een schot op de lat het meest in het oog sprong. Toch vloeiden de krachten enigszins weg bij de ploeg uit Stadskanaal en na een prima actie over de linkerkant wist Solano spits Hekman in stelling te brengen en deze wist op simpele wijze daarna de 3-1 binnen te schieten. Ook het slotakkoord, ruim in de extra tijd, was voor Hekman. Na enige technische hoogstandjes van routinier te Velde kreeg hij de bal op een presenteerblaadje en schoof de bal in het open doel: 4-1.