Gieten blijft steken op gelijkspel tegen Nieuw Roden

Gieten speelde lange tijd tegen een tiental, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

De subtopper in de zondag 3e klasse B tussen Gieten en Nieuw Roden is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De gasten kwamen al snel met tien man te staan en Gieten nam voor rust nog de leiding. Na rust waren de tien van Nieuw Roden beter, maar leken ze vlak voor tijd de bietenbrug op te gaan. Jurriaan Kampen bezorgde de bezoekers alsnog een punt.

Gieten was beter in de eerste helft en creëerde zich ook een aantal kansen. Met name de bewegelijke aanvallers van de thuisploeg waren met regelmaat een plaag voor de defensie van de bezoekers. Toch was het lang wachten op een treffer en viel er eerst nog een rode kaart te noteren. Marcel Kuiper werd eruit gestuurd, waardoor Nieuw Roden met tien man kwam te staan. Daar profiteerde Gieten van in de persoon van Stan Reugebrink, die zorgde voor de 1-0 voorsprong bij rust.

Venijn in de staart

De tien van Nieuw Roden kwamen echter stukken beter uit de kleedkamer en kwamen op gelijke hoogte via Wilco Drent. De gasten kregen kansen op meer, maar vlak voor tijd kwam de thuisploeg op 2-1. Het was topschutter Kassim Bizimana die Gieten de drie punten leek te gaan bezorgen. Dat bleek echter niet het geval, want Nieuw Roden wist nog langszij te komen via Kampen.