Oefenderby prooi voor SC Stadskanaal

S_NAfgelopen zondag stond op sportpark “Het Pagedal” een heuse Kanaalstreek-derby op het programma. Nadat de wedstrijden van Nieuw-Buinen tegen SC Erica en Stadskanaal tegen Ter Apel ’96 waren afgelast stond, werd dit oefenduel geregeld. Een oefenwedstrijd waarbij beide ploegen zich wilden bewijzen. Stadskanaal vooral omdat de tegenstander hoger speelt met het eerste elftal en het toch Nieuw Buinen is en Nieuw Buinen omdat ze niet willen afgaan tegen een vierdeklasser en het toch Stadskanaal is. Toch was dit bij de oranjehemden niet te zien. En dus won Stadskanaal de wedstrijd volkomen terecht met 2-0.

Brilstand
De wedstrijd begon aan beide kanten wat onwennig. Bij Nieuw Buinen ontbraken een aantal belangrijke basisspelers, terwijl Stadskanaal wel aantrad met de beste elf. De eerste helft ging de wedstrijd redelijk op een neer en creëerden beide ploegen een aantal kleine kansen. Er was geen bovenliggende partij en Stadskanaal liet weer zien aardig mee te kunnen met een elftal wat normaal eerste klasse speelt. Ondanks wat kansen kwamen beide ploegen niet tot scoren en stond na 45 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord.

Wisselen
Beide ploegen wisselden in de rust. Bij Stadskanaal kwamen Ron Lohuis en A-junior Bryan Anandakumar in het veld en bij Nieuw Buinen Mike Reuvers, Ronald Horlings, Erwin Aukes en Bruce Tunjanan. Mike Reuvers kreeg twee goede kansen, maar lukte het niet om Nieuw Buinen op voorsprong te zetten. Stadskanaal begon echter steeds beter te voetballen en begon een veldoverwicht te creëren met captain Robert Oosting voorop. Het Knoalster publiek zat te wachten op een doelpunt en dat gebeurde ook. Oosting legde de bal panklaar op het hoofd van Denny Feiken die doorkopte op Tristan Rotman die de bal op zijn beurt onberispelijk binnenkopte.

Sten Vos (L) maakte de 2-0 voor Stadskanaal...
Sten Vos (L) maakte de 2-0 voor Stadskanaal…

Slordig
Nieuw Buinen bleef hierna slordig voetballen, terwijl Stadskanaal alleen maar sterker werd. Sten Vos en Jeffrey Bakker heersten op de vleugels en ook op middenveld stond het als een huis. Het was genieten voor het Knoalster publiek en het mooiste moment was de goal van Sten Vos die een fantastische pass van Oosting prachtig binnen schoot: 2-0. Beide ploegen vonden het niet hierna niet meer en na negentig minuten maakte de goed leidende scheidsrechter Hadders een einde aan de wedstrijd. Stadskanaal lijkt klaar voor de competitie hervatting volgende week thuis tegen KSC, een wedstrijd die geen problemen op mag leveren. Nieuw Buinen mag echter hopen dat de belangrijke basisspelers er volgende week wel zijn in de thuiswedstrijd tegen SC Joure, anders kan dat een vrij lastige opgave worden.