Valthermond neemt een punt mee uit Rolde

Valthermond speelde in een vermakelijke wedstrijd gelijk tegen Rolder Boys.

Rolder Boys tegen Valthermond werd een wedstrijd met twee gezichten, met ook nog eens een scoreverloop wat volledig tegen de veldverhoudingen in ging. Voor de pauze was het een wonder dat de bezoekers niet uitliepen naar een voorsprong van drie of vier goals, en na 45 minuten spelen stond er een 2-1 ruststand op het scorebord. In het voordeel van de thuisploeg wel te verstaan. Na de pauze waren de Boys uit Rolde duidelijk de bovenliggende partij, maar slaagde Valthermond er in om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Hoe raar kan een voetbalwedstrijd verlopen?

Valthermond begon furieus wat binnen de minuut al een mogelijkheid voor Rick Schlimback opleverde. De alleskunner mikte echter over. Vervolgens kwam Luuk Kenter net tekort om een voorzet van Demy te Velde binnen te werken. In de 10e minuut was het echter raak. Te Velde stuurde Jesper de Graaf weg die koeltjes doelman Michel Bakker passeerde. Nadat Tom Meijers nog een corner op de lat had gekopt had De Graaf pech dat zijn volley strandde op ploeggenoot Kenter. Kenter zelf verzuimde vervolgens om balverlies van Rutger Sipma af te straffen. Bakker plukte de bal van de schoen.

De wereld op zijn op

Hierna kroop Rolder Boys onder aanvoering van uitblinker Sander Jansen uit zijn schulp. Jansen stond ook aan de basis van de gelijkmaker. Zijn schot werd door medespeler Siemen Krikke voldoende van richting veranderd om Joost Schrik kansloos te laten. De wereld stond helemaal op zijn kop toen kort voor de pauze Jasper Kroon een corner perfect binnen kopte.

Na de pauze dus een beter Rolder Boys dat op jacht ging om de voorsprong verder uit te breiden. Steeds echter gooide een Mondker-verdediger in de baan van het schot, of was Schrik de situatie meester. De thuisploeg mocht ook een hele rits corners nemen, maar ook daaruit werd niet gescoord. In de slotfase gooide Valthermond coach Albert Koops alles op de aanval door verdediger Tom Meijers naar het front te sturen. Deze durf werd beloond want uitgerekend Meijers stond na een vlotte counter klaar om binnen te tikken. In blessuretijd raakte Jansen namens de thuisploeg nog de lat, maar daarmee was de koek op.