Alteveer wint in topper overtuigend van Buinerveen

Alteveer won de topper tegen Buinerveen met duidelijke cijfers en zette daarmee de concurrent op een grotere achterstand.

Er was koploper Alteveer veel aan gelegen om de topper tegen Buinerveen door te laten gaan. Dat lukte, mede dankzij de vele vrijwilligers, die zich hadden ingezet om het veld sneeuwvrij te maken. De beloning volgde rond de klok van 16 uur toen de kruitdampen waren opgetrokken en Alteveer met een duidelijke 6-2 overwinning van het veld stapte. Daarmee zette Alteveer Buinerveen op een achterstand van acht punten en gaat het voorlopig ruim aan kop in de zondag 5 klasse E.

De basis voor de overwinning werd al in de eerste twintig minuten van de wedstrijd gelegd. Alteveer walste in die beginfase over Buinerveen heen en dat leidde tot een 4-0 tussenstand. Ramon Jansen opende al snel de score, waarna Bart Nieland met een prachtige diagonale knal in de verre hoek de marge verdubbelde: 2-0. Bryan Schenkel en Ricardo van der Werf zorgden voor de 3-0 en 4-0, waarmee het verschil in deze wedstrijd was gemaakt.

Spanning verdwenen

Met de 4-0 tussenstand was alle spanning feitelijk al uit de wedstrijd verdwenen al kon Buinerveen vlak voor rust nog wel wat terug doen via Harald Keur: 4-1. Het gaf de bezoekers enige hoop, maar bijten deed Buinerveen niet en het was opnieuw de thuisploeg die na rust het net liet bollen. Via een snelle uitbraak scoorde Schenkel zijn tweede van de middag. Kort daaropvolgend viel ook de 6-1 in de persoon van Dennis Klooster. De topschutter van Alteveer scoorde weer eens na een tijdje droog te hebben gestaan. In de slotseconden maakte Robbert Mensinga de score voor Buinerveen nog wat dragelijker, waardoor de eindstand op 6-2 werd bepaald.