Gieterveen boekt in degradatiestrijd belangrijke zege op Westerwolde

Gieterveen deed hele goede zaken met een minimale overwinning op Westerwolde.

Een pegel van Bart Caspers besliste de wedstrijd tussen Westerwolde en Gieterveen op sportpark de Barlage. In een wedstrijd waarin het openen van de score lang op zich liet wachten ging Gieterveen er op die manier met de punten vandoor en is het daarmee SPW voorbij in de degradatiestrijd.

Ook in Westerwolde was het nat en guur en de supporters die aan het rand van het kunstgrasveld stonden werden niet bepaald opgewarmd door het aantrekkelijke spel van beide ploegen. Gieterveen speelde voor het eerst in een andere formatie, mede door blessureleed in de selectie, en vertrouwde op een hechte organisatie. Westerwoldeis beter ingespeeld op het natte kunstgras, maar wist eigenlijk geen moment een gat te vinden in de defensie van de bezoekers. Zo werd er veel achterin rond gespeeld en had Lugtenborg in eerste instantie weinig te doen. 

Weinig mogelijkheden

Het grootste gevaar van de thuisploeg kwam uit een omschakelmoment, maar Lugtenborg was in deze nog scherp genoeg om de voorzet uit de lucht te plukken vlak voordat er twee vrij staande spitsen klaar stonden om de bal in te koppen. Aan de andere kant waren er kleine mogelijkheden voor Gieterveen, maar schoten van Bakker werden andermaal geblokt. De grootste kans was voor van der Veen, maar hij werkte een voorzet van Mentink over de goal van Hebers.

In de tweede helt begon het weer harder te regenen en ging de wind ook zijn rol spelen. Gieterveen ging opportunistischer spelen en leek tevreden met een punt in Westerwolde. De thuisploeg kreeg hierdoor meer initiatief in het veldspel, maar kreeg in eerste instantie weinig kansen. Het was zelfs Bob Oeben die een minuut na rust bijna de score opende, maar zijn schot werd knap uit de goal getikt door Hebers. 

Westerwolde zet aan

Na een uur spelen was er een periode waarin de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden kreeg. Zo was van der Laan zijn directe tegenstander te snel af en probeerde hij af te leggen op de mee opgekomen Hekman. Smit kreeg echter net zijn dikke teen tegen de bal, waardoor de bal dusdanig van richting veranderde dat Hekman de bal onberoerd liet. 

Niet veel later was Solano dicht bij een goal. Een uittrap van Lugtenborg kwam op het hoofd van ter Velde, waarmee hij Solano alleen op de goal af liet gaan. Zijn inzet ging een millimeter langs de verkeerde kant van de paal. In derde instantie kreeg Westerwolde zelfs een discutabele vrije trap in het strafschopgebied, maar ook deze werd onschadelijk gemaakt.  Aan de andere kant liet ook Gieterveen zich niet onbetuigd. Alhoewel de kansen minder dreigend waren dan aan de andere zijde, had Ramcharan makkelijk de groenhemden op voorsprong kunnen zetten. Van dichtbij schoot hij tegen de handschoen van de kansloze Hebers aan. 

Vrije trap

In de 83e minuut mocht toch het scorebord bediend worden. Een vrije trap op zo’n 30 meter van de goal werd door Caspers, bij gebrek aan afspeelmogelijkheden, direct op de goal geschoten. Zijn schot ging hard richting de kruising en de hand die Hebers er nog achter kreeg was niet voldoende om de bal uit de goal te houden.

In de fase hierop was het voor Gieterveen alle hens aan dek. Westerwolde was direct na de achterstand erg dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van ter Velde belandde via de binnenkant van de paal in de handen van Lugtenborg. Verder dan wat ongevaarlijke afstandsschoten kwam de thuisploeg niet meer en dat maakte dat Gieterveen voor het eerst dit seizoen de nul hield en daarmee een erg belangrijke zege in strijd om handhaving wist te pakken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

JVV incasseert half dozijn tegen PJC

JVV was een gewaarschuwd team. Want zowel in de regionale als landelijke pers werd ...

Periodetitel glipt Gieten door de vingers

Het is Gieten niet gelukt om de eerste periodetitel te winnen. In eigen huis ...