SJS in tweede helft langs SCN

SJS boog een achterstand om en pakte belangrijke punten.

Foto Brigitte de Wijk: SJS-aanvaller Jan Springer torent hoog boven iedereen uit.

SJS heeft de competitie hervat met een 3-2 zege op SCN. De overwinning kwam tot stand in de tweede helft nadat een 0-1 ruststand werd omgebogen. Met name voor rust kwam SJS een aantal keren goed weg, maar in de tweede helft zette het orde op zaken. Wel kenden de Knoalsters nog een hectische slotfase, maar de zege werd over de eindstreep getrokken.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Leenknegt voor het begin van de eerste officiële wedstrijd van 2019. SJS was vanaf de eerste minuut slap en was overal een stap te laat, maar had het geluk dat SCN ook niet heel best voetbalde. Hierdoor bleven de blauwhemden overeind al kreeg kreeg SJS binnen het kwartier wel een forse tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Frank Venema moest de wedstrijd verlaten met een blessure. Arwen de Koe nam zijn plaats in en deze pas 18 jarige A-junior maakte hierdoor zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Gelukkig SJS

SJS kwam in het vervolg maar niet in de wedstrijd en mocht van geluk spreken dat SCN niet profiteerde van het zeer slordig spelende SJS. Zo hobbelde de wedstrijd ook snel door, maar in de 37e minuut kwam SCN uit eindelijk wel op voorsprong. SJS was niet alert genoeg achterin en kon toezien hoe de gasten uit Nieuwlande de leiding namen via Patrick Aasman. Snel hierna leken de Nieuwlanders ook nog eens op 2-0 te komen, echter stond grensrechter Chris Doppler met de vlag omhoog en keurde scheidsrechter Leenknegt de treffer dus af wegens buitenspel. SJS mocht dus de handen dichtknijpen dat ze met een minimale achterstand de rust ingingen.

Kansen op de beslissing

In deze 2e helft kwam de thuisploeg snel op gelijke hoogte. In de 50e minuut nam Wouter Panneman een corner die goed aankwam bij de goed spelende de Koe, die de bal dan ook keurig langs de keeper van de gasten werkt: 1-1. Het spel van SJS was ook hierna nog niet hartstikke goed, maar de strijdlust vergoedde veel. Vijf minuten na de gelijkmaker kwamen de blauwhemden al op voorsprong. De achterhoede van SCN ging de fout in en de bal kwam bij Jan Springer, die eindelijk weer het net wist te vinden: 2-1.

De wedstrijd ging hierna op en neer, beide ploegen waren slordig, maar SJS was wel feller dan de tegenstander uit Nieuwlande. SCN kwam wel een aantal keer gevaarlijk door, maar SJS hield de voorsprong vast. In de 70e minuut kwam SJS eruit, de bal kwam uiteindelijk bij Springer, die koel bleef bij de keeper van SCN en rustig de 3-1 maakte. Hierna was SCN van slag en kreeg SJS meerdere grote mogelijkheden op de 4-1 en dus de beslissing.

Hectische slotfase

SJS maakte de kansen echter niet af en zag in de 82e minuut SCN via een penalty de aansluitingstreffer maken. Keeper Rozema zat er nog aan, maar wist de inzet van Jeffrey Marissen net niet te keren. De slotfase werd dus zeer spannend aan de Julianastraat. Helemaal toen het ook nog met een man minder verder moest. Heel SJS snakte naar het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Leenknegt. In de absolute slotfase haalde SJS nog opgelucht adem nadat SCN nog dichtbij de 3-3 was. Na ruim 96 minuten werd er dan eindelijk voor de laatste keer gefloten en boekte SJS een belangrijke zege waardoor het weer naar boven kan kijken op de ranglijst.