Kansloze missie voor Onstwedder Boys

Onstwedder BoysUiteraard werd er door Onstwedder Boys rekening gehouden met een nederlaag. Sterker nog, hij was al ingecalculeerd en toen Oranje Nassau na een kwartier spelen de score al opende, was voor de thuisploeg het moment aangebroken om de score te beperken: de Stadjers bleken simpelweg een aantal maten te groot, en bekerden zichzelf op simpele wijze naar de volgende ronde. Na negentig minuten stond er uiteindelijk 0-4 op de borden.

Op het moment dat Richard de Boer de score voor de bezoekers opende had Onstwedder Boys nog geen enkele kans afgedwongen. Vanaf het eerste moment dicteerde de eersteklasser en lukte het de mannen van Fokke de Jonge niet om onder de druk uit te voetballen: Oranje Nassau was simpelweg te goed. Het niveauverschil kwam in de eerste helft nog duidelijker in de stand tot uitdrukking, want Gert Hidding, Frederik Specken en nogmaals Richard de Boer zetten de 0-4 ruststand op het bord. De enige noemenswaardige poging voor de gastheren kwam op naam van Gerben Meems.

0

Na het drinken van een kop thee besloot oefenmeester De Jonge om in de achterste linie één op één te gaan spelen. Hierdoor kreeg men in de loop van de wedstrijd wat meer grip op de Groningers, maar kansen waren er feitelijk alleen voor de gasten. Uiteindelijk moest de derdeklasser dus een nederlaag slikken, maar dit was een nederlaag waarvoor men zich niet hoeft te schamen. Voor Onstwedder Boys kan het vizier nu op de competitie, waar al hard wordt gewerkt om de doelstelling (handhaving) te behalen. In dit kader gaan de Boys komende zaterdag op bezoek in Hollandscheveld.