Nieuwe spelregels in het seizoen 2019/2020

In het seizoen 2019/2020 komen er een aantal nieuwe spelregels bij in het voetbal.

In het seizoen 2019/2020 worden er een aantal nieuwe spelregels geïntroduceerd in het wereldwijde voetbal. De internationale spelregelcommissie (IFAB) heeft dat afgelopen week in het Schotse Aberdeen doorgevoerd.

Het gaat om de volgende spelregels:

De handsbal

Het ging hier met name om het duidelijker definiëren van de handsbal, zodat er ook meer duidelijkheid voor scheidsrechters zou ontstaan. Een doelpunt zal in het nieuwe seizoen altijd worden afgekeurd als de bal een arm of hand heeft beroerd, ook al is het onbedoeld en is er sprake van aangeschoten hands.

Tijdrekken

Spelers die worden gewisseld dienen via de kortste route het veld te verlaten, dat wil zeggen dat zij het veld verlaten bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn. Doordat dit nu nog altijd bij de middenlijn gebeurd levert dit vaak een vorm van tijdrekken op. Deze regel is dus voor het tijdrekken tegen te gaan.

Niet meer in de muur

Een speler van de ‘aanvallende partij’ mag niet meer in de muur van de tegenstander gaan staan. Dit om de belemmering van het zicht van de keeper te voorkomen en de afstand genomen vanaf de muur moet dan ook minstens een meter zijn.

Doeltrap

Waar voorheen de bal altijd pas buiten het strafschopgebied mocht worden aangeraakt door een speler na een doeltrap, hoeft dit vanaf het nieuwe seizoen niet meer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jaap Sikkema verruilt THOS voor BNC

Jaap Sikkema is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van BNC, Sikkema is dit seizoen ...