Valthermond schiet in zijn eigen voet met dure nederlaag tegen Zuidwolde

Een hele dure nederlaag voor Valthermond, dat een hele goede slag had kunnen slaan.

Valthermond heeft een enorme kans om te stijgen naar plaats drie laten liggen. Alle concurrenten verloren, maar ook de manschappen van Albert Koops behaalden geen enkel punt. Laagvlieger Zuidwolde was in eigen huis met 1-0 te sterk.

Na drie minuten spelen lag, wat achteraf bleek, de beslissende treffer al achter Joost Schrik. Een voorzet van Steven Berghuis viel tussen Schrik en aanvaller Ouren Nikkels in. Zowel aanvaller als doelman klapten er vol in. Scheidsrechter Hazelhoff uit Joure zag er een strafschop in welke door Stef Raben koeltjes werd binnen geschoten.

Drukkend Valthermond

Met nog bijna een volledige wedstrijd voor de boeg ontspon zich al snel het volgende spelbeeld: Een drukkend Valthermond, verwoed op jacht naar de gelijkmaker en een verdedigend, loerend op de counter, Zuidwolde. De bezoekers waren voor de pauze een paar keer dicht bij, maar Luuk Kenter en Demy te Velde vonden de sterk keepende Sjors van der Weide op hun pad. In de counter was de beste kans nog voor de thuisploeg, maar Schrik redde ten opzichte van Joris de Roo. Wellicht had Zuidwolde ook nog recht op een tweede strafschop toen Tom Meijers Matthijs Steenbergen onderuit leek te tikken. Hazelhoff liet doorspelen.

Wanhopig

Na de thee werd de zoektocht van Valthermond steeds wanhopiger. Er werd veel gehold, maar het vernuft ontbrak. Door het afwezig zijn van Lars Baas moest vormgever Alwin Braakman noodgedwongen naar de achterste linie verhuizen en dat gemis deed zich voelen. Ondanks een groot aantal corners en hoge ballen die de zestien in werden gepompt werden er echter geen kansen gecreëerd waardoor Zuidwolde eenvoudig op de been bleef.

Koops was na afloop bepaald niet te spreken: “We gooien op deze manier het hele seizoen weg. In plaats van stevig op de derde plaats staan we nu zesde. Ik heb vorige week, ondanks de overwinning op Erica, al gewaarschuwd dat het beter moest, maar toen was de tendens al van, ach drie punten, waar maken wij ons druk om. Nou hierom dus!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedstrijd tussen PJC en SPW gestaakt

De wedstrijd in de vijfde klasse E tussen PJC en SPW moest zondagmiddag twee ...

Borger steelt overwinning van Lycurgus

Na een bijzonder lastig begin heeft Borger toch een overwinning geboekt op laagvlieger Lycurgus. ...

Westerwolde toont veerkracht en verslaat Gieten

Gieten leek na een half uur spelen op rozen te zitten, maar zag Westerwolde ...