Seizoen lijkt ten einde voor Valthermond na nederlaag tegen Lemelerveld

Valthermond verloor bij Lemelerveld, waardoor nacompetitie halen nu een moeilijk verhaal wordt.

Na de 4-1 nederlaag in en tegen Lemelerveld kun je rustig stellen dat het seizoen voor Valthermond voorbij is. Er moet bijna een wonder gebeuren willen de laatste vier wedstrijden nog een prijs(je) opleveren.

De bezoekers namen nog wel brutaal een voorsprong tegen de nummer twee van de ranglijst. De actie was van Demy te Velde en Jens Bulle was lastig genoeg om Erik Jan Veerbeek de kans te geven om de score te openen. Lang kon Valthermond hier niet van genieten. Een kleine vijf minuten na de openingstreffer kopte  de geheel vrijstaande Matthias Reimink een vrije trap achter de kansloze Joost Schrik.

In evenwicht

Hierna was de wedstrijd redelijk in evenwicht, waarbij Lemelerveld wat makkelijker combineerde, maar het wel lastig had met de directe speelwijze van de Monkers. Zo moest doelman Rik Ramaker handelend optreden bij een schot van opnieuw Erik Jan Veerbeek. De thuisploeg nam nog voor de pauze de leiding. Een diepe bal werd opgepikt door Teun de Wal die in de verre hoek raak schoot. Die stand bleef tot de thee gehandhaafd al waren er aan beide zijden nog wat mogelijkheden.

Rood voor Meijers

Direct na de pauze was het opnieuw Erik Jan Veerbeek die na een lange bal van Lars Baas dreigend voor Ramaker opdook. Opnieuw bracht de doelman redding. Aan de andere kant moest Nemo Krijgsman bijspringen om Stijn Kogelman van het scoren af te houden. Een actie van diezelfde Kogelman besliste ook de wedstrijd. Zijn voorzet belandde op de hand van Tom Meijers. Scheidsrechter Alberts besliste strafschop en de tweede gele kaart voor Meijers. Job Heerink benutte koeltjes. Met een man minder en een 3-1 achterstand vloeide het vertrouwen en de krachten uit de Valthermonders en was het aan de onzorgvuldigheid van  Lemelerveld en attent spelen van Joost Schrik te danken dat de schade beperkt bleef tot nog een tegentreffer. In blessuretijd was Jordy Luchtenberg na een mooie aanval de maker.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Het zit Pekelder Boys nog niet mee

Met één punt uit drie wedstrijden is de start van het nieuwe seizoen in ...

TEVV hard op weg naar eerste periode

TEVV heeft ook de de zesde opeenvolgende wedstrijd winnend afgesloten. In de thuiswedstrijd tegen ...