Valthermond in rommelige wedstrijd langs FC Assen

Valthermond won in een niet al te beste wedstrijd, maar houdt dankzij de overwinning nog wel zicht op een nacompetitieplek.

Valthermond kreeg het laag geklasseerde FC Assen op bezoek, maar maakte het zichzelf nog behoorlijk lastig in de met 3-2 gewonnen wedstrijd. Het spel was rommelig en balverlies was schering en inslag, terwijl er tijd en ruimte te over was om rustig op te bouwen.

Een drietal spelers onttrokken zich aan de malaise. Aanvoerder Alwin Braakman stond door de afwezigheid van Tom Meijers in de laatste linie geposteerd. Niet alleen liet hij spits Dzenan Sarkinovic kansloos, ook in de opbouw speelde de techneut foutloos. Mocht er een puntje van kritiek zijn dan mag hem de misser op een 3-0 voorsprong aangerekend worden. Lars Baas, Zzjn kompaan in de defensie was bij alle drie de goals van Valthermond betrokken. Zijn begaafde linker zal het komende seizoen node gemist gaan worden op sportpark De Meent. Tot slot was Jesper de Graaf met twee treffers deze middag het goudhaantje.

Slordig spel

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Leon van Broekhoven mikte echter voorlangs. Hierna was het initiatief bij de thuisploeg al leverde dit door het al gememoreerde slordige spel amper kansen op. Er moest dan ook een vrije trap aan te pas komen om de Mondkers op voorsprong te brengen. Lars Baas vond de vrijstaande Jesper de Graaf die binnen kopte. Hierna had Valthermond pech dat Leon Nanuru met een uiterste krachtinspanning een voorzet van De Graaf nog net voor de inkomende Rick Schlimback weg haalde. Schlimback kopte ook nog een corner van Erik Jan Veerbeek over. Rond het half uur spelen had Valthermond alle geluk dat bij een scrimmage niet een Asser speler de bal binnen werkte.

Punten nog niet binnen

Direct na de pauze leek de wedstrijd beslist. Lars Baas stuurde Erik Jan Veerbeek diep die breed legde op Jesper de Graaf. Met een geplaatst schot verschalkte de linkerspits doelman Renzo Hoving. Waar de Valthermondaanhang al achter over leunde,met het idee dat de punten binnen waren, werd het toch nog weer een wedstrijd. Braakman miste dus de kans op 3-0 en plotseling was daar de aansluitingstreffer. De blauwwitte defensie kreeg de bal niet weg en Alessandro Hut schoot raak. De Assenaren roken bloed en kwamen dan ook langszij. De 38-jarige Jeffrey Wu schoot een vrije trap vanaf dertig meter prachtig in de kruising.

Onnodig moeilijk

Gelukkig voor Valthermond kwam het snel weer op voorsprong. Lars Baas krulde een corner in de doelmond en Stephan de Vries gaf het laatste tikje. Hierna moest Joost Schrik handelend optreden bij inzetten van Mohammed Aref en opnieuw Alessandro Hut. Aan Valthermondzijde stuitte Demy te Velde op Hoving en schoot Jens Bulle naast.

“Tjonge wat maken wij het onszelf moeilijk,” verzuchtte Albert Koops. “Er lag zoveel ruimte om te voetballen, maar het was veel te onnauwkeurig. Positieve is dat er nog steeds een klein kansje is om vierde te worden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel wint niet van negen Wildervankers

Mussel speelde een belangrijke wedstrijd in de strijd om de tweede periodetitel tegen Wildervank. ...

Terug in de tijd: Nieuw Buinen wint op overtuigende manier

Nieuw Buinen won de eerste wedstrijd om een plek in de hoofdklasse op overtuigende ...

Borger wint in doelpuntenfestijn van SVBO

Borger won met grote cijfers van SVBO en is nog volop in de titelrace.